Sąd nie wypłacił odszkodowania użytkownikowi

• Autor wątku Autor wątku piastunka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piastunka

Użytkownik
Odpowiedzi
224
Witam, sprawa się tyczy odszkodowania za wywłaszczony grunt pod drogi. Był ujawniony użytkownik działek, który ujawniony był we wszystkich dokumentach geodezyjnych w urzędach. Gmina nie wypłaciła odszkodowania użytkownikowi. Złożyła natomiast wniosek o depozyt do sądu, przysyłając wszystkie dokumenty o istnieniu użytkownika działek. Sąd mając dokumenty także nie wypłacił odszkodowania użytkownikowi, tylko zwinął kasę do depozytu.

Co można zrobić w tej sprawie?

Złożyć wniosek o wypłatę depozytu, o ile korespondować on będzie z treści pod postanowienia depozytowego

mithloss napisał:
Złożyć wniosek o wypłatę depozytu, o ile korespondować on będzie z treści pod postanowienia depozytowego

Wniosek złożony, dostarczone dokumenty
- kopia akt notarialny kupna/nabycia ziemi na dawnego właściciela (dziadka), - wypis z rejestru gruntów potwierdzający dawnego właściciela (dziadka) oraz użytkownika (rodzica),
- odpisy postanowień o stwierdzeniu NS.

W chwili wywłaszczania dziadek nie żył, a mój rodzic - użytkownik był także jednym z właścicieli działki na podstawie nabycia spadku. Obecnie ja jestem spadkobiercą rodzica.

Teraz sąd nakazał mi przedstawić dokument potwierdzający własności ziemi na mnie w chwili wywłaszczania i to na stare numery działek pod rygorem oddalenia wniosku. Co jest rzeczą niemożliwą prawnie do zrealizowania, bo wtedy żył mój rodzic.

Powrót