O
ossey
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 88
Bedac powodem nie stawiłem sie w sadzie na rozprawe ( przyczyna prozaiczna i nie wiem jak to sie stalo) nie dotarła do mnie informacja o termine rozpoczecia sie rozprawy sadowej na ktora czekalem i sie nie doczekalem. W miedzyczasie poza moja wiedza odbylo sie posiedzenie sadu i zapadl dla mnie niekorzystny wyrok. Wyroku tego nie otrzymalem z sadu ale dowiedzialem sie o nim tylko dlatego ze zarejestrowalem sie w systemie elktronicznym sadu. Chcialem aby SR wydal mi wyrok z uzasadnienie lecz odmowiono mi poniewaz minal termin na zlozenie takiego wniosku.
Powstaje pytanie jak moglem zlozyc w terminie wniosek o uzasadnienie wyroku gdy sad nie dostarczyl mi wyroku,a ja nie wiedzialem o rozprawie ktora odbyla sie w trybie zaocznym.
Zlozylem pismo do sadu o przywrocenie terminu do zlozenia wniosku, wniosek SR odrzucil. Obecnie mam prawo zlozyc zazalenie. W moim odczuciu zostalem w ten sposb pozbawiony prawa do przedsatwienia swoich racji i skorzystania z prawa do odwolania.
Rozprawa w trybie zaocznym odbyla sie pewnie dlatego ze pozwany o to wnioskowal ja natomiast nie wnioskowalem aby ona sie odbyla bez mojej obecnosci.
Powstaje pytanie jak moglem zlozyc w terminie wniosek o uzasadnienie wyroku gdy sad nie dostarczyl mi wyroku,a ja nie wiedzialem o rozprawie ktora odbyla sie w trybie zaocznym.
Zlozylem pismo do sadu o przywrocenie terminu do zlozenia wniosku, wniosek SR odrzucil. Obecnie mam prawo zlozyc zazalenie. W moim odczuciu zostalem w ten sposb pozbawiony prawa do przedsatwienia swoich racji i skorzystania z prawa do odwolania.
Rozprawa w trybie zaocznym odbyla sie pewnie dlatego ze pozwany o to wnioskowal ja natomiast nie wnioskowalem aby ona sie odbyla bez mojej obecnosci.