Sąd odrzucił apelację bez przesłuchania świadków

• Autor wątku Autor wątku Rajkocik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rajkocik

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Dzień dobry,

czy jeśli sąd drugiej instancji odrzucił apelację bez przesłuchania świadków to można złożyć zażalenie na odrzucenie tej apelacji lub czy cokolwiek jeszcze można zrobić?

To było odrzucenie czy oddalenie? I jakie było uzasadnienie?

Przepraszam za błąd, to było oddalenie. Uzasadnienia jeszcze nie ma, dzisiaj dostałem informację o postanowieniu sądu.

Oddalenie apelacji zamyka sprawę - nie przysługuje od tego zażalenie. Sąd odwoławczy nie musiał przeprowadzać wniosków dowodowych zawartych w odwołaniu.

Czy jeśli sąd oddala apelację to czy uzasadnienie sąd powinien wysłać? Nie zgadzam się z postanowieniem sądu ze względu na duże zmiany, które zaszły w międzyczasie i dodatkowych świadków, którzy by wnieśli dużo do sprawy. Wiem, że to teoretycznie tylko moja opinia ale chciałbym się dowiedzieć czy jakiekolwiek szanse jeszcze mam żeby coś ugrać.

Trzeba wnieść o sporządzenie i doręczenie odpisu wyroku z uzasadnienieniem.

Teraz zostaje tylko skarga kasacyjna do SN. Ale to już musisz bezwzględnie przez adwokata.

Testovironian napisał:
Teraz zostaje tylko skarga kasacyjna do SN. Ale to już musisz bezwzględnie przez adwokata.
Plus kwestia wartości przedmiotu sporu oraz samej 'kasacyjności' sprawy jako takiej.

Dlatego zalecam kontakt z adwokatem. Autor nie napisał żadnych szczegółów.

Powrót