sad odrzucil wniosek..co dalej??

• Autor wątku Autor wątku Cinez
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cinez

Użytkownik
Odpowiedzi
54
Ponownie witam na forum
sad odrzucil moj wniosek o zwolnienie z kosztow sadowych, podejrzewam, ze zawazylo to na tym, ze sprawe oddalem adokatowi jako mojemu pelnomocnikowi..i skoro mnie stac na adwokata to pewnie i na oplate sadowa?/
a sprawa wyglada tak, ze moja mama oplacila mi adwokata bo mnie naprawde nie stac na takie wydatki..i tylko dlatego zdeecydowalem sie na wniesienie pozwu..
A teraz jestem w kropce bo nikt juz za mnie nie zastawi wpisu sadowego o podzial majatku to jest bardzo duza suma dla mnie
co moge zrobic w tej sytuacji?? czy wycofac pozew?? czy dostane zwrot kosztow od adwokata aby oddac mamie..
Nie wiem co robic
bardzo prosze o jakas rade
i pomoc
z gory dziekuje :(

zawsze się można zażalić i przedstawić wszystkie te argumenty.(7 dni) Zwrotu pieniędzy od adwokata nie sądzę by Pan dostał, tylko w razie wygrania sprawy, czyli zakończenia jej do końca od strony przeciwnej

zaraz zaraz - ma pani adwokata i sąd odrzucił wniosek ??

proszę sprawdzić - odrzucił czy oddalił?

Sprawa wyglada w ten sposob:
dzis telefonicznie pani z kancelarii adwokackiej zadzowonila z informacja iz sad odrzucil wniosek
Skontaktowalem sie telef. (ponownie) i po rozmowie z adwokatem p.mecenas stwierdzil ze nie ma co skladac zazalenia bo to i tak nic nie da?
co do wniosku o zwolnienie z kosztow to taka rade tez mi p.mec.zaproponowal, kiedy szczerze powiedzialem ze nie stac mnie na tak duze oplaty
Jeszcze wyjasnie, ze o pelnomocnicto zwrocilem sie w prywatnej kancelarii .
Znajac troche zycie a i po wszystkich radach jakie na tym forum dostalem stwiedzilem, ze rzeczywiscie lepiej zaufac osobie kompetentnej i przekazac sprawe do prowadzenia wlasnie takiej osobie.
Wychodzi na to, ze i tym razem madry Polak po szkodzie.
Prawo i sprawiedliwosc jest dla tych co dysponuja...chyba gotowka..przykro mi tak pisac ale jestem bardzo rozczarowany taka postawa sadu i p.mecenasa, ktory mial mi pomoc..
Co dalej mam robic??

[cytat="Cinez"] po wszystkich radach jakie na tym forum dostalem stwiedzilem, ze rzeczywiscie lepiej zaufac osobie kompetentnej i przekazac sprawe do prowadzenia wlasnie takiej osobie.[/cytat]
Trzeba słuchać dobrych rad udzielanych na forum, na dodatek bezpłatnych i udzielanych zwykle przez osoby kompetentne.

Dzieki bardzo
wlasnie dzieki Wam bardzo duzo skorzystalem i za to jestem wdzieczny ale rowniez za Wasza rada postanowilem jednak..skorzystac z pomocy adwokata
..to juz nic nie wiem
Wczesniej pytalem czy dam sobie sam rade w sadzie i ogol stwierdzil, ze kazdy moze popelnic bledy i moze byc za pozno wiec lepiej skorzystac z uslugi prawniczej
jestem znow w kropce
:wow:

[cytat:sz9183tk]
Trzeba słuchać dobrych rad udzielanych na forum, na dodatek bezpłatnych i udzielanych zwykle przez osoby kompetentne.[/cytat:sz9183tk]
tu chyba zle sie zrozumielismy..
Nie mam pretensji do nikogo ..ale czasami na bledach czlowiek dotkliwie sie sparzy..
Dzieki Waszemu forum tez udalo mi sie juz wygrac sprawe o zwrot kosztow
za co jestem bardzo wdzieczny :)

1. To że strona ma adwokata nie wpływa na zwolnienie od kosztów. Ma do tego prawo i nigdy nie będzie to podstawą do oddalenia takiego wniosku.
2. Jeżeli wniosek został odrzucony to znaczy że został źle złożony, np. nieopłacony opłatą podstawową (znam niedawne zmiany, wniosek był pewnie składany zanim zostały wprowadzone). Proszę się dowiedzieć czy wniosek został odrzucony czy też oddalony bo to ogromna różnica.

Dziekuje za odpowiedzi
czekam az przyjdzie poczta do mnie z uzasadnieniem wtedy dokladnie podam czy odrzucono czy oddalono?
Zastanawiam sie czy sprawy nie wycofac, nie stac mnie na pokrycie kosztow czy w tym wypadku dostane zwrot kosztow od adwokata?

Pasqud ja sie spotkalam z uzasadnieniem ze oddalono wniosek o zwolnienie z uwagi na fakt,iz strone "stac" na oplacenie adwokata.
co do uzasadnienie w sprawie o podzial majatku sad uzasadnial jednego razu ze to jest sprawa co do ktorej strona mogla przedsiewziac oszczednosci (podobnie najczesciej uzasadniaja fakt niezwolnienia od kosztow w spr rozwodowej)

[cytat="aside"]Pasqud ja sie spotkalam z uzasadnieniem ze oddalono wniosek o zwolnienie z uwagi na fakt,iz strone "stac" na oplacenie adwokata.
[/cytat]

Byłoby to orzeczenie sprzeczne z całą linią orzeczniczą. Nie chce mi się w to wierzyć, ale widziałem już różne dziwaczne orzeczenia sądowe. Tak czy inaczej w kategoriach dziwoląga zoologicznego to należy traktować.

Powrót