re: Sąd w Tarnobrzegu - opinie, "ostrość"
Panie naczelny zostawmy tą twardość skóry ponieważ nie ma z tego żadnego chleba.
Może pomyślałby pan nad tematem kto,kiedy i jak ma zamiar przeprowadzić 100% lustrację w tym kraju ?
Jak to się dzieje że po 1989r w tym kraju jej jeszcze nie przeprowadzono ?
Ja wiem że jest to niewygodny temat dla wielu osób,ale my z tą niewygodą żyjemy ponad 20 lat.
Liczę na pański obiektywizm w przedmiotowej sprawie,ponieważ non-stop nurtuje mnie jedno pytanie na które od dłuszego czasu nie potrafię znaleść odpowiedzi a mianowicie..............
Po 1989 r w naszym kraju nie przeprowadzono lustracji sędziów,prokuratorów,adwokatów itd.
Nie wiem czy ja sobie to dobrze tłumaczę ale tak na zdrową logikę to żaden człowiek w społeczeństwie tak do końca nie wie z kim ma doczynienia.Bo gdy niezlustrowany prokurator przedstawia zarzut,broni mnie np.niezlustrowany obrońca a wyrok wydaje niezlustrowany sędzia,to ja mam do pana,panie naczelny jedno pytanie.
Czy według pana wszystko jest OK ?
Interesuje mnie tylko jedna rzecz.
Dlaczego to wszystko tak długo trwa ?
Ile czasu zajmie to aby taką lustrację przeprowadzić ?
Kiedy ktoś wogule ma zamiar to zrobić ?
Czy taki wyrok wydany przez niezlustrowanego sędziego jest moralnie wartościowy ?
Pikanterii dodaje fakt że gdy obywatel staje przed sądem,to jest zapytany o swoją przeszłość,ale w drugą stronę to jakoś nie działa.
DLACZEGO TAK JEST ?
Czy każda ze stron ma równe prawa ?
To jest temat do dyskusji a nie jakaś tam twardość skóry na którą nawet nie dostał pan jednego komentarza do art.
Też ma pan cykora ruszyć ten temat,czy obawia się pan czegoś ?
Do tego trzeba jeszcze mieć jaja i cywilną odwagę.
Ludzki fałsz,zakłamanie,obłuda,na tym ma polegać dziennikarski obiektywizm ?
Ja rozumie że gdy poruszycie temat lustracji to gdy trafi jakaś sprawa do sądu to z góry można przewidzieć jaki będzie wyrok na waszą niekorzyść,ale czy taki stan rzeczy warty jest zachodu?
Czyli mam rozumieć że pana to nie obchodzi ?
Jak powiedział poseł Kurski
Ciemny lud kupi wszystko-nawet twardość skóry

.