Samochód ktory kupiłam okazał się kradziony

• Autor wątku Autor wątku Cleo_7
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cleo_7

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam problem. Kupiłam samochód w 2010r.od obcego faceta policja mnie sprawdzała wielokrotnie, pół roku temu chciałam kupić nowe auto a to stare sprzedałam koleżance która mieszka na ukrainie. Na granicy zatrzymali samochód i okazało sie ze został skradziony w danii. Dostałam własnie pismo, ze urzad miasta skierowal sprawe do samorzadowego kolegium odwolawczego. Co moze mi teraz grozic ? Zrobilam to w dobrej wierze, nie mialam pojecia, ze auto jest kradione

Co ma gmina i SKO do ewentualnej odpowiedzialnosci karnej ? Przeczytaj dokladnie pismo o co w nim chodzi.

Przysłali mi odmowe rejestracji pojazdu,pisza ze dostali pismo od komendy głównej w Hrubieszowie wraz z kopia badan mechanoskopijnych,z treści wynika iz w toku postapowania w sprawie przerobienia w nieustalonym miejscu i czasie oznaczen identyfikacyjnych wykazao ze nr nadwozia nie jest oznaczeniem fabycznym.W śledztwie ustalono oryginalne oznaczenie.
Tresc opinii bieglego z zakresu mechanoskopii wskazuje, ze przedstawione przy rejestracji przedmiotowego pojazdu dokumenty sa niezgodne ze stanem faktycznym.
Organ administracji publicznej uchyla decyzje tymczasowa gdy swierdzi istnienie podstaw do jej uchylenia.

Zapewne będziesz wzywana na policję w charakterze świadka.

Powrót