Samochód pozostawiony na parkingu

• Autor wątku Autor wątku adiadi007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adiadi007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
niedaleko mnie, blisko centrum miasta stoi pewien samochód. Jest to bardzo ładny samochód, mianowicie BMW e46. Jedynym jego problemem jest to, że samochód stoi już w tym samym miejscu co najmniej 2 lata z angielskimi tablicami rejestracyjnymi (tzn. są żółte a kierownica znajduje się po prawej stronie) a po tarczach hamulcowych ewidentnie widać, że auto nie ruszane (myślę, że one są już tylko z rdzy). Co można zrobić z tym fantem? Zgłosić na policję? Pochodzę z 100 000 miasta więc dziwne, że nikt się tym faktem nie interesuje mimo, że w naszym mieście są odwieczne problemy ze znalezieniem jakiegokolwiek wolnego miejsca parkingowego po godzinie 18.

P.S ukraść? :D

adiadi007 napisał:
. Jedynym jego problemem jest to, że samochód stoi już w tym samym miejscu co najmniej 2 lata

Sądzisz, że to jedyny jego problem???:D

adiadi007 napisał:
Co można zrobić z tym fantem?

...Którego mam na myśli :confused:

adiadi007 napisał:

Daj spokój. Chyba nie myślisz, że ktoś Ci w tym momencie przyklaśnie?

Ostatnia edycja:
Kiedyś spotkałem się z podobną sytuacją. Ktoś postawił samochód marki UWAGA Zaporożec :) Samochód masakra, psuł widoki i krajobraz okolicy. Stał tak sobie na chodniku kilka miesięcy.... Niestety nikt go nie chciał ukraść :( Sąsiedzi wzywali straż miejską licząc, że ściągną tego wywłoka. Niestety nic nie mogli na to poradzić. Ktoś ściągnął mu tablice rejestracyjne i chyba poszło zgłoszenie. Pewnego dnia przyjechał holownik i zabrał tego trupa więc może tu jest rozwiązanie :)

Witam,

Mam problem. Z góry dziękuję za pomoc w jego rozwiązaniu.
Mam prywatny parking samochodowy i problem z jednym zalegającym autem. Podpisałam umowę ustawienia samochodu na parkingu na okres jednego roku. Płatność nastąpiła z góry. Po upływie roku, nie mogę się skontaktować z właścicielem samochodu. Nie odbiera telefonów a pod wskazanym adresem go nie ma. Dawno już minął czas ważności umowy, dokładnie 3 miesiące temu. Co mogę zrobić z tym samochodem? Zajmuje miejsce a właściciel nie płaci i nie ma z nim kontaktu.
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozd.
K

Powrót