samochód z obciązeniem komorniczym,

• Autor wątku Autor wątku Marcvanlinden
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Marcvanlinden

Marcvanlinden

Użytkownik
Odpowiedzi
79
Witam ostatnio Kupiłem samochód, który jest obciążony komornikiem właściciel prze sto nie chciał dać mi dokumentów mam tylko umowę kupna sprzedaży chciałem zarejestrować samochód, ale nie wiem jak to zrobić nie mam dokumentów żadnych prócz umowy kupna sprzedaży i nie wiem czy jak zarejestruję samochód to komornik nie będzie chciał ode mnie jakiś pieniędzy, bo ja mam samochód i dług może przejść na moją osobę :?:

dotychczasowy właściciel popełnił występek z art. 300 &1 KK

Chłopie, jak Ty chciałeś zarejestrować to auto mając tylko umowę kupna?
Nie dostałeś innych dokumentów, ponieważ możliwe jest, że sprzedawca już ich nie posiada.

Jedyna sensowna rada jakiej można Ci udzielić, to bezzwłoczne odstąpienie od umowy (o ile sprzedawca jeszcze posiada pieniądze) ze względu na wadę prawną auta.

Jeszcze na koniec spytam, bo zdaje się, że wszystko jest możliwe:
czy Ty wiedziałeś w momencie zakupu że auto jest przedmiotem zastawu?

[cytat="Marcvanlinden"] jest obciążony komornikiem :?:[/cytat]

pierwsze moje pytanie brzmi: co to znaczy????

samochód jest obciążony zastawem czy został zajęty przez komornika w toku egzekucji??? a drugie pytanie to w którym momencie się Pan o tym dowiedział??

jeżeli powyższe okoliczności były zatajone przez sprzedawce, to może Pan odstąpić od umowy

witam właśnie przesto nie dostałem papierów od samochód bo samochód jest z obciążony komornikiem ale ta kobieta mówiła że komornik nie chciał wziąść tego samochodu ale dokumentów nie chciała dać nie wiem dlaczego
i z tego co mi wiadomo na samochód został wzięty kredyt kobieta nie spłacała go to komornik wszedł

W takim stanie rzeczy nie zarejestrujesz tego auta, więc pozostaje Ci odstąpienie od umowy. Zgaduję, że sprzedająca zapewniała Cię, że nie będzie kłopotów z rejestracją.

Mam wrażenie, że druga strona już była na forum z tą samą sprawą. :D

aja bym powiedział ze papiery mi zgineły albo zostały skradzione wtedy bym mugł orzymać jakiś papierek do żeby go zarestrować

:?: i co cię tak bawi chłopcze :?: :?: :?: :!:

Z pewnością Twoje podejście.

Jak chcesz zgłosić zaginięcie dokumentów które nigdy nie zostały Tobie wydane? Chyba że chcesz zgłosić zaginięcie dokumentów wydanych na poprzedniego właściciela, tylko jak chcesz tego dokonać :D ?
Tak czy tak jest to niezgodne z prawem.

[cytat="Marcvanlinden"]aja bym powiedział ze papiery mi zgineły albo zostały skradzione wtedy bym mugł orzymać jakiś papierek do żeby go zarestrować[/cytat]
Ostrzegam - nie pomagamy w oszustwach.!

jausz m nazywać kogos oszustem bez wyroku sadowego narażasz się na poważne konsekfecje

Już się zaczynam bać :lol: J.M.

pozatym chciałbym, się poradzić, co mam zrobić w takiej sprawie wygrałem samochód opel calibra na allegro za 660zl sprzedający odmówił sprzedaży samochodu po nie wasz cena mu nie odp. nie było cena minimalnej woglę
Jedynie krótki komunikat dołączył do aukcji
Dodano 2007-09-10 19:34
Sprzedam opla calibrę w stanie dobrym, wszystko Ok, przegląd ważny do 08,08r., OC opłacone do końca marca. Założoną instalacja gazowa sprawdza Sie dobrze, w mieście spala około 12l\100km a na trasie 9l\100km. W cali jest zestaw 4 głośników o mocy 500watt radyjko niemieckiej firmy dax, cali ma zamontowane radyjko CB, dorzucam do tego komplet prawie nowych opon zimowych jeżdżone jeden sezon, do zrobienia SA tylne nadkola, widać tak jak na zdiecu. Pełna elektryka. Szyby fabrycznie lekko niebieskie, autko jest obniżone na sportowym zawieszeniu, co daje bardzo dobre właściwości trakcyjne, autko dobrze trzyma Sie drogi. Cena, jaka mnie interesuje to 4900 do negocjacji. Dodano 2007-09-11 16:39
Zastrzegam sobie możliwość zakończenia aukcji przed czasem z powodu ogłoszenia w innych mediach i dużym zainteresowaniem.

zadzwoniłem do niego powiedział że sprzedał już samochód
i nie wiem czy mogę dochodzić swoich spraw sądzie?

[cytat="Marcvanlinden"]:?: i co cię tak bawi chłopcze :?: :?: :?: :!:[/cytat]
Zawsze bawi mnie niefrasobliwość połączona z kompletnym brakiem wyobrażni, że o nieświadomości możliwych przykrych konsekwencji nie wspomnę.

Pan Janusz M. dobrze Ci powiedział. Zwracam uwagę, że nie nazwał Cię oszustem, tylko poinformował że w oszustwach nie pomagamy. Więc jakie Mu grożą konsekwencje?

Z regulaminu forum:
§8 Zabronione jest umieszczanie na forum postów, które zawierają jakiekolwiek treści lub materiały niezgodne z obowiązującym prawem RP, ...............................
§9 Złamanie zasady §8 łączy się z bezpośrednim, natychmiastowym i trwałym usunięciem z listy użytkowników wraz z powiadomieniem organów ścigania o zaistniałym przestępstwie. Aby wspomóc te działania rejestrowane są adresy IP autorów.

[cytat:2vlvkgka]aja bym powiedział ze papiery mi zgineły albo zostały skradzione wtedy bym mugł orzymać jakiś papierek do żeby go zarestrować.[/cytat:2vlvkgka]

Jest to niezgodne z prawem RP. Radzę więc bardziej uważać na swoje wypowiedzi. :)

Al-Kaidą mnie straszysz ty łobuzie jak cię spotkam to dostaniesz klapsa na dupsko :D :lol: :!: :!: :!: :!:

A po mojemu , to Marcvanlinden robi sobie bezpłane konsultacje pod tytułem jak wykiwać komornika. Nie wierzę aż w taką naiwność jaką zaprezentował w poierwszym poście. Myślę, że opisanej transakcji w ogóle nie było, ale Marcvanlinden się nad nią poważnie zastanawia i chce przetestować na forum czy taki tok myślenia może przejść.

[cytat="Marcvanlinden"]Al-Kaidą mnie straszysz ty łobuzie jak cię spotkam to dostaniesz klapsa na dupsko :D :lol: :!: :!: :!: :!:[/cytat]

Za to - ostrzeżenie, a temat zamykam.
Chamstwa nie tolerujemy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót