Samochód

• Autor wątku Autor wątku SARANA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Re: OC i WSPÓŁWŁAŚCICIEL

[cytat="SARANA":17gtr6u3]Co w takim wypadku z OC?? Wiem, że jest tutaj odpowiedzialność solidarna, ale nie mam zamiaru płacić jakichkolwiek pieniędzy.[/cytat:17gtr6u3]
Chodzi o ewentualne niezapłacone OC? Współwłaściciel to współodpowiedzialność, w sądzie ubezpieczyciel (czy UFG) bez kłopotu by niestety wygrał.
[cytat:17gtr6u3]Najlepiej chyba byłoby się zrzec samochodu, ale z jakiej racji (super prezent) A co w przypadku jak właściel się przyjmnie tego zrzezczenia a ja nie mam chęci byc współwłaścielem czegoś, z czego nie korzystam i w dodatku za to płacić.[/cytat:17gtr6u3]
To może darowizna? Tylko kto to weźmie..

[cytat="SARANA":4vs5h1fg]
Co w takim wypadku z OC?? Wiem, że jest tutaj odpowiedzialność solidarna, ale nie mam zamiaru płacić jakichkolwiek pieniędzy. [/cytat:4vs5h1fg]

Dobre, wiem że jest odpowiedzialność (a więc tak stanowi prawo) ale tak nie chcę :-).
Nie można zjeść ciastka i je mieć

[cytat="SARANA":4vs5h1fg] Najlepiej chyba byłoby się zrzec samochodu, ale z jakiej racji (super prezent)
pozdrawiam[/cytat:4vs5h1fg]
Nie rozumiem, piszesz że "super prezent" , oraz że nie masz i nie chcesz mieś z tym pojazdem nic wspólnego.

[cytat="SARANA":4vs5h1fg] pozdrawiam[/cytat:4vs5h1fg]

Też Cię pozdrawiam.

[cytat="embustero":r8u5zw3i]Nie rozumiem, piszesz że "super prezent" , oraz że nie masz i nie chcesz mieś z tym pojazdem nic wspólnego.[/cytat:r8u5zw3i]
Może przedstawia dużą wartość, więc nie można się powołać na to, że zostało się oszukaną.
Albo to zwykła ironia.

Powrót