Samoczynne przedłużenie umowy - Cyfrowy Polsat

• Autor wątku Autor wątku sacker
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sacker

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Mam pewien problem, a mianowicie umowa, którą podpisałem z Cyfrowym Polsatem obowiązywała od 22.08.2012 r. na 29 miesięcy. Dzisiaj chciałem złożyć wypowiedzenie umowy i dowiedziałem się, że moja umowa została samoczynnie przedłużona o 12 miesięcy i obowiązuje jeszcze 11 miesięcy.

Cały czas byłem przekonany, że umowa po skończeniu zostaje przedłużona na czas nieokreślony (czyli mogę złożyć wypowiedzenie umowy kiedy chcę) jednak dzisiaj czytałem szczegółowo umowę i znalazłem informacje potwierdzającą przedłużenie umowy.

Jaka grzywna zostałaby nałożona za zerwanie umowy w obecnej chwili?
Pozdrawiam.

Kary są tak śmieszne że rzadko kiedy Polsat je stosuje, coś na poziomie 10zł ;) ale dokładnie to zadzwoń na infolinie to Ci wyliczą uśmiejesz się

Powinna przedłużyć się na czas nieokreślony tak jak mam to w neti czy playu

Powinna się przedłużyć tak jak jest to w niej zapisane, a nie tak jak masz gdzie indziej.

Witam.U mnie umowa została zawarta 2010-06-02 na 29 miesiecy.Wypowiedzenie złozyłem 29.08.2012r.czyli przed koncem umowy.A teraz cyfrowy polsat walczy o jeszcze dwa nastepne miesiace do zapłaty po skonczonej umowie.Był juz e-sąd i pisaałem sprzeciw, teraz sprawa trafiła do sadu rejonowego i mam wezwanie na przesłuchanie.Czy powinienem napisac teraz zarzut przedawnienia czy inne pismo procesowe?Bardzo proszę o odpowiedz w poniedziałek musze isc do sadu.

Powrót