Samoodnawialny karnet w klubie fitness

• Autor wątku Autor wątku _jackson
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

_jackson

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Cześć, zakupiłem na siłowni (sieć klubów) karnet który miał obowiązywać 1 miesiąc. Otrzymałem w kolejnych miesiącach informacje o nieuregulowanych płatnościach za następne miesiące i - jak się okazało na miejscu - karnet jest samoodnawialny co miesiąc :confused: ). Jest duża możliwość że po januszowemu podpisałem umowę na taki karnet nie wgłębiając się w szczegóły zapisu. Czy pomimo tego uważacie że to że w systemie siłowni widać że nie korzystałem ani razu z ich usług przez następne miesiące za które jest naliczona opłata - co sugeruje że moim faktycznym zamiarem było nabycie karnetu na wyłącznie jeden miesiąc, może sugerować np. błąd dokonany przez pracownika klubu (i dużo większy mój :D) i daje jakieś szanse na "dogadanie" się z siecią? Czy ktoś miał podobne doświadczenia i udało mu się dojść do porozumienia?

Co najwyżej dobra wola sieci fitness. Obowiązuje zawarta umowa. Witaj w świecie dorosłych, no chyba, ze jestes niepelnoletni to mozna cos pomyslec ;)

A czy nie kwalifikuje sie to waszym zdaniem pod względną nieważność umów? "złożenie oświadczenie woli przez stronę pod wpływem błędu, podstępu lub groźby"

A czy ktoś nie dał ci przeczytać umowy zanim podpisałeś?

_jackson napisał:
pod wpływem błędu, podstępu lub groźby"
Ktoś ci groził? Użył jakiegoś podstępu dając ci do podpisu umowę? To że jej nie przeczytałeś tylko od razu podpisałeś nie zalicza się do błędu. Tylko do twojego lenistwa. Zostaje tylko liczyć na dobrą wolę drugiej strony.

Powrót