samotna mama

• Autor wątku Autor wątku edyta2710
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

edyta2710

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Mam pytanie od niespełna 2 lat mieszkam w niemczech wraz z moim partnerem oraz dwojka dzieci, od dluzszego czasu nam sie nie uklada sa ciagle awantury itp... chcialabym odejsc od ojca moich dzieci i tu mam pytanie czy jesli chcialabym od niego odejsc to w takim przypatku ja wraz z dziecmi musze szukac nowego mieszkania , czy moj partner musi sie wyprowadzic( dodam , ze on raczej dobrowolnie sie ze mna nie rozstanie i wyjdzie z tego wielka awantura) bo w niemczech jest obowiazek meldunkowy a wiem , ze on sam sie nie wymelduje i nie przeprowadzi sie gdzie indziej...

Nie napisałaś jakie posiadacie obywatelstwo

polskie , chodzi mi tylko o fakt kto podczas rozstania zostaje na mieszkaniu ... bo jesli ja bede musiala sie wyprowadzic w takiej sytuacji poszukam mieszkania , nie ukrywam faktu , ze wolalabym zostać tu gdzie obecnie mieszkam ale jezeli innej mozliwosci nie bedzie poszukam innego mieszkania

Na mieszkaniu zostaje ten, kto jest glównym wynajemca i placi czynsz. Jestes ta osoba?
Skoro juz wiesz, ze partner w sumie upierdliwy, radze ci dla zdrowia psychicznego wyprowadzic sie i miec spokój.
Zakladam, ze pracujesz, masz dochody, i nie bedzie problemu z wynajeciem mieszkania?

Powrót