samotna matka, lokal socjalny, eksmisja komornicza POMOCY

• Autor wątku Autor wątku carlux
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

carlux

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Jestem matka samotnie wychowująca dzieci, natomiast pozostająca w zwiazku małżeńskim z mezem z którym nie utrzymuje od lat kontaktów. W obecnej chwili toczy się postepowanie rozwodowe. Sama wychowuje 4 małych dzieci, w zwiazku z czym nie pracuje Utrzymuje się z alimentów i pomocy mops. Obecnie Mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu. Mieszkanie było po spaleniu, odremontowałam je na własny koszt w zamian za niepłacenie czynszu przez 1 rok czasu. Obecnie opłacam wyłacznie media gdyz nie stac mnie na wiecej, pomoc wyłącznie z mops + zaliczka alimentacyjna z UM ledwo starczaja Nam na Zycie. Ja jestem rodowita Krakowianka, wzielam slub 8 lat temu, dzieci zostaly zameldowane w domu meza pod Krakowem (Złotniki) w obecnej chwili nie posiadają w ogóle meldunku, gdyz mąż dom sprzedal i je wymeldował. Dwa dni temu przyszedł komornik razem z rzeczoznawca. Okazalo się, ze właściciel wynajmowanego mieszkania nie placil za nie czynszu, opłat medii dokonywalam JA. Mieszkam z 4 nieletnich dzieci (3,5,6,7 lat). Czy w związku z zaistniala sytuacja należy mi się lokal tymczasowy. Czy komornik może mnie wyrzucic na tzw. „bruk”?? Od pewnego czasu organizuje dokumenty o mieszkanie tymczasowe, jednak kolejki są olbrzymie. Jak dla mnie może być nawet do generalnego remontu, oby tylko było gdzie mieszkać. Czy w związku z eksmisja można sprawę lokalu socjalnego/komunalnego jakos przyspieszyc czy groizi mi mieszkanie z dziecmi „pod mostem”??

odwiedzajacych duzo, a odpowiedzi brak :( Jakies sugestie co mam zrobic ??

Powrót