samotna matka..

• Autor wątku Autor wątku frida
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

frida

Stały bywalec
Odpowiedzi
3 206
witam serdecznie.mam problem.otóz rozwiodłam sie z mezem we wrzesniu tego roku jednak do 5 grudnia mieszkalismy razem poniewaz ja nie miałam dochodów.1 grudnia kolezanka w zaawansowanej ciaży odstapiła mi swoje dwie prace sprzatajace.zarejestrowałam sie wiec odrazu jako self employd(czekam na potwierdzenie ponoc troszke to potrwa).5 grudnia ex mąz wyprowadził się.do tej pory child tax credit był na mojego męza to samo z house benefitem.zadzwoniłam do working tax credit i podałam zmiany zasiłek wstrzymano i mam czekac na ponowne wyliczenie wysla mi papiery które musze podpisac i bede miała naliczone wszystko od nowa.tym narazie sie nie martwie.chciałbym jednak złożyc papiery o housing benefit.zmieniajac counsil tax na mnie dano mi forme do wypełnienia.niestety zupełnie sie w tym gubię.mój angielski jest słaby.w wielu sprawach pomaga mi syn który mówi dosyc dobrze po angielsku jednak ma tylko 12 lat i nie zna sie na sprawach urzedowych.nie mam tu zadnych znajomych:(kolezanka w ciazy wróciła do polski i zostałam tu zupełnie sama.mąz wyprowadził sie do innego miasta i nie odzywa sie.czy ktos mi moze pomóc wypełnic ta aplikacje?czy mozecie mi powiedziec gdzie moge sie udac po pomoc w wypełnieniu aplikacji?najgorsze jest to ze dostałam taka dodatkowa aplikacje do tego zasiłku poniewaz jestem self employd.sa w niej pytania tak szczególowe i trudne że nie potrafie sobie z nimi poradzic.chca ode mnie np,.dochodów za poiprzedni rok.nie moge im wykazac zadnych dochodów bo przeciez dopiero zaczełam prace.czy mam wogóle szanse dostac ten housing benefit czy lepiej nic nie składac?prosze o porade i pomoc.w uk mieszkam od 18 m-cy.nie chce wracac do polski bo moje dzieci(dwoje10 i 12 lat)juz sie tu zadomowiły i nawet nie mamy gdzie wrócić.

dziekuje za linki jednak nie ma tam tego czego szukam.ja posiadam juz NIN miałam także wyrobiony home office ale teraz jest mi nie potrzebny bo jestem zarejestrowana jako self employed.miałam juz przyznane zasiłki ale na męza.teraz musze je zmienic na siebie ale nie potrafie wypełnic druków.czuje sie bezsilna poniewaz nie znam tu nikogo(mąz załatwiał sam wszystko)nie mielismy tu zadnych znajomych.ja pracuje jako sprzataczka w dwóch zakładach w których pracuja sami anglicy.dziekuje jeszcze raz za zainteresowanie moim problemem.

Marian co mi wrzucasz linki glupiej strony :x frida napisz gdzie mieszkasz te aplikacje naprawde nie sa skomplikowane - tylko ze ty jezyka nie znasz.

Powrót