Samotna matka

• Autor wątku Autor wątku Maggy xx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maggy xx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć czy jeżeli w dokumentach widnieje ze jestem samotna matka i dziecko ma tylko moje nazwisko, ojciec dziecka może mi je odebrać? Czy może u prawnika np. Zastrzec w dokumentach ze nie bede mogła wyjechać z córka za granice bez jego zgody?? I czy może on cokolwiek zmienić na moja niekorzyść bez mojej wiedzy? Proszę o odpowiedz.

Jezeli ojciec dziecka nie jest wpisany w akt urodzenia to oznacza,ze dziecko ojca nie ma.

Ojciec jest wpisany w aktcie urodzenia. Lecz Nie mieszka z nami. Pobieram benefity jako samotna matka.a Ojciec pracuje na czarno i nie ma stałego adresu zamieszkania.

No to ma pelne prawa rodzicielskie jesli nie zostalbich pozbawiony. Natomiast nie mozna o tak przyjsc i zabrac dziecko od tego jest sad aby ustalal z kim dziecko powinno mieszkac.

skoro ojciec jest wpisany to niestety nie wyrobi pani paszportu bez jego zgody i nie bedzie mogla pani rowniez wyjechac bez jego zgody nie musi tego nigdzie zastrzgac takie jest prawo i jako ojciec ma praw do wspoldecydowania o dziecku jego miejscu zamieszkania i innych sprawach dotyczacych dziecka.

Powrót