samotne wychowywanie a odwieszenie wyroku?

• Autor wątku Autor wątku pszczola_bzz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pszczola_bzz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
witam.
toczyły sie przeciwkomnie dwie sprawy:
pierwsza - wyrok zapadł w styczniu 2006 roku - 1 rok i 3 mies w zawieszeniu na 3 lata
druga - wyrok właśnie zapadł (mam jeszcze czas na złożenie apelacji) - 1 rok na 5 lat w zawieszeniu
obie sprawy są o przestępstwa podobne tj, przeciwko mieniu
drugie przestepstwo zostało dokonane w czasie okresu próby.
Moje pytanie brzmi - czy jesli zlożę apelację może ona zostać odrzucona? a jeśli sprawa wróci do podobnego rozpatrzenia to czy jeśli jej wyrok zapadnie po okresie próby pierwszego wyroku to nie będę musiała go odsiedzieć (tego pierwszego),
a czy jesli teraz nie zlożę apelacji bądź zostanie ona odrzucona i sąd każe mi na specjalnym posiedzeniu obligatoryjnie odwiesć i odsiedzieć pierwszy wyrok, to czy przy jego odroczeniu bedzie znaczylo to że mam 9 miesięczne dziecko, wychowuję je sama (jestem jedynym opiekunem) i że ucześ się?
i czy jesli nawet zostanie on odroczony na pół roku, to potem znowu bede mogła ubiegac sie o jego odroczenie? i jak bedzie sie mial do tych odroczeń okres próby który kończy się w styczniu 2009r? czy jak do tego czasu nie pójdę do wiezienia to wyrok ulegnie normalnemu zatarciu?

wiem ze tych pytan jest strasznie duzo ale ja kompletnie nie wiem co mam robic, boje sie ze strace moje dziecko, jesli sąd odwiesi mi wyrok. prosze o pomoc.

W pierwszej sprawie okres próby zakończy się w styczniu 2008 i jeszcze przez 6 miesięcy Sąd ma czas na zarządzenie wykonania tej kary w związku z nowym wyrokiem. Jeżeli złożysz apelację co do drugiego wyroku jest szansa,że sprawa przeciągnie się w czasie i Sąd nie zdąży podjąc niekorzystnej dla Ciebie decyzji co do zarządzenia pierwszego wyroku.
Zapoznaj się z art. 75 kk i 151 kkw.

dziekuje za rade i od razu przepraszam za pomylke - wyrok w 1 sprawie zapadl w 2006. czekam na dalsze opinie...

Czyli kończy się okres próby w styczniu 2009 plus 6 miesięcy.

druga sprawa trwała tylko około 4 miesięcy, nawet po uwzględnieniu apelacji wątpie czy udaloby mi się przeciągnąć to przez półtorej roku.

!! I jeszcze jedna ważna informacja! Czy ma tu jakiekolwiek znaczenie fakt, że w odpisie wyroku jaki dostałam z uzasadnieniem pomylono moją datę urodzenia, a dokładnie rok (zamiast 1985 jest 1986)??

Powrót