Samowolne przedłużenie umowy przez Polsat Cyfrowy

• Autor wątku Autor wątku MagDag1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MagDag1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam,
moja siostra ma dekoder Polsatu. Umowę podpisała w czerwcu 2013r. na dwa lata, więc w czerwcu tego roku kończy się. Siostra mieszka za granicą, płacę jej rachunki i wszelki kontakt z Polsatem odbywa się przeze mnie. Skontaktowałam się z Polsatem, ponieważ siostra nie jest zainteresowana przedłużeniem umowy, chciałam się dowiedzieć o szczegółach zakończenia umowy, czy są zaległe opłaty itp. Na infolinii konsultant poinformował mnie, że umowa została przedłużona o 2 lata do 2017 roku! Podobno ktoś do nich zadzwonił w sierpniu 2014r i wyraził taką wolę! Jest to kompletna bzdura, ani ja, ani tym bardziej siostra nigdy nie wyraziłyśmy zainteresowania nową umową. Dodam, że nowy abonament będzie wyższy od obecnego. Byłam wielokrotnie bombardowana telefonami z Polsatu i proponowano nową umowę na niby lepszych warunkach, ale nigdy nie wdawałam się w żadne dyskusje tylko odkładałam słuchawkę. Co mam zrobić w tej sytuacji? Poinformowano mnie, że mogę zerwać nową umowę, ale i tak muszę zapłacić karę za jej zerwanie. Proszę o radę.

MagDag1 napisał:
Co mam zrobić w tej sytuacji?
Ty nic. Siostra niech złoży pisemne wypowiedzenie umowy (dotrzymując warunków umowy) oraz niech złoży reklamację co do domniemanego przedłużenia umowy i uzna je za nieważne, ponieważ nikt z nią tej umowy nie przedłużał.

Ok, tak zrobi. Dzięki za odpowiedź.

Powrót