Sąsiad chodzi NA PIĘTACH

• Autor wątku Autor wątku yukito
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Y

yukito

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Nasz nowy sąsiad chodzi NA PIĘTACH! U nas słychać ciągłe łup-łup-łup. Jak słoń. Jego żona chodzi w DREWNIAKACH co u nas słychać jakby w domu sąsiada spacerował podkuty kuń.

Zwracaliśmy im uwagę waląc kijem w sufit i prosząc z mordą o przełączenie się na chód palcowy i ściągnięcie drewniaków ale to nic nie dało.

Jestem skłonny wystąpić o sądowy zakaz tupania dla tej rodziny. Co mam zrobić? Udać się na posterunek policji czy wezwać patrol do mieszkania aby posłuchali jak głośno tupią? Jakie dokumenty przygotować?

Najlepiej to zaczac od wystawienia swojego mieszkania na sprzedaz bo prawnie i tak nic nie zdzialacie.

yukito napisał:
... Co mam zrobić? ...
Prócz rady powyższej możesz zainwestować w stopery.

PS.
Miast z mordą walić w sufit można było przemyśleć kulturalne zachowanie zaczynające się od spokojnej rozmowy z nowym sąsiadem.

Ale ja nie chcę kulturalnie rozmawiać. Chcę od razu podziałać skutecznie, czyli wystąopić o sądowy zakaz tupania. To jedyna droga aby u sąsiada zrobiło się cicho.

Nie ograniczaj się. Wystąp również o sądowy zakaz ziewania i kasłania. Wszak to również bywa głośne.

Nie wspominając o puszczaniu gazów, imisja tutaj podwójna.

LeszsekS napisał:
imisja tutaj podwójna.
Nie doszacowałeś zagadnienia. Poza oddziaływaniem chemicznym i akustycznym jest jeszcze ryzyko, że taka aura wpłynie na lokalną faunę a może i nawet na bioprądy. Na pewno zakłóci feng shui.
Tak czy inaczej, puszczanie gazów powinno się znaleźć we wniosku do sądu o jakim mowa w temacie :D

yukito napisał:
Ale ja nie chcę kulturalnie rozmawiać. Chcę od razu podziałać skutecznie, czyli wystąopić o sądowy zakaz tupania.

Nie zapomnij o zakazie używania młynka do kawy, odkurzacza, sąd niech określi godziny korzystania z pralki i prysznica ....
Człowieku - czym prędzej zainwestuj w psychiatrę. Dla siebie.

Ja nie czepiam się każdego szmeru, tylko przeszkadza mi całodniowe i całonocne tupanie. I dlatego poprosiłem o profesjonalną pomoc w wystąpieniu o sądowy zakaz tupania a zostałem wyśmiany.

Po uzyskaniu sądowego zakazu tupania, jeśli tupanie będzie nadal się pojawiać, będzie to podlegało pod naruszenie zakazu sądowego.

yukito napisał:
Po uzyskaniu sądowego zakazu tupania,

Koniecznie nie zapomnij nas poinformować o wydaniu takiego zakazu. Z sygnaturą sprawy i danymi sędziego orzekającego.

yukito napisał:
poprosiłem o profesjonalną pomoc w wystąpieniu o sądowy zakaz tupania a zostałem wyśmiany.
Zapomnij o jakimkolwiek zakazie. Natomiast co do profesjonalnej pomocy, szukaj jej na forum z zakresu budownictwa odnośnie wyciszenia sufitu (podwieszane sufity, pianki itd.).

I na tym ten fascynujący wątek radośnie zakończymy. :beer:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót