A
AniazZielonego
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 38
Mieszkam w małej miejscowości. Mój numer domu to 24. Moja sąsiadka, mieszkająca w budynku obok (osobny budynek, osobna działka) jest zameldowana również pod 24. W gminie uzyskałam informacje, że zgodnie z ewidencją gruntów i budynków, sąsiadka powinna mieć numer 25 i tak też jest napisane na mapie ewidencyjnej. Natomiast w gminie w meldunkach, dowiedziałam się, że sąsiadka meldowała się na podstawie aktu notarialnego, który był błędny ( z niego wynika, że kupiła dom nr 24, ale działka się zgadza z tą na której stoi jej dom - pewnie błąd przez przeoczenie).
Rozmawiała z sąsiadką i prosiłam, żeby sprostowała ten błąd, ponieważ mam dość odbierania jej korespondencji i dowiedziałam się, że ma duże długi i jest uzasadniona obawa, że komornik będzie chciał zająć jej dom. Niestety sąsiadka odpowiedziała, że ma wszystko w d... i g... ją to obchodzi.
Proszę o informację, czy mogę złożyć podanie do ewidencji ludności w urzędzie o sprostowanie tego błędu z urzędu, w trybie administracyjnym? Skoro sąsiadce jest to na rękę i nie zamierza nic robić w tym kierunku, a ja mam już dość wszystkich uciążliwości z tym związanych.
Rozmawiała z sąsiadką i prosiłam, żeby sprostowała ten błąd, ponieważ mam dość odbierania jej korespondencji i dowiedziałam się, że ma duże długi i jest uzasadniona obawa, że komornik będzie chciał zająć jej dom. Niestety sąsiadka odpowiedziała, że ma wszystko w d... i g... ją to obchodzi.
Proszę o informację, czy mogę złożyć podanie do ewidencji ludności w urzędzie o sprostowanie tego błędu z urzędu, w trybie administracyjnym? Skoro sąsiadce jest to na rękę i nie zamierza nic robić w tym kierunku, a ja mam już dość wszystkich uciążliwości z tym związanych.