sąsiadka szykanuje moja rodzine

• Autor wątku Autor wątku kasia9999
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kasia9999

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam mam takie pytanie sasiadka ktora mieszka obok mnie graniczy nas ogrodzenie od kilku miesiecy plotkuje na moj temat opowiada ze jej ziec ma dziecko razem ze mna mam synka ktory ma 6 miesiecy ta pani ma ponad 50 lat znana jest z tego ze wszystko o wszystkich wie najlepiej ale mnie to bardzo boli ze tak mowi na temat mojego dziecka jestem szczesliwa mezatka .kilkakrotnie pod wplywem alkoholu wykrzykiwala na placu do ziecia ze jest alfonsem i zeby szedl tam (pokazujac na moj dom) do benkarta ktorego mi zrobil niewiem gdzie mam sie udac aby cos z tym zrobic zwracalam jej kilkarazy uwage aby nie mowila tak bo zglosze to na policji ze mnie szykanuje i moja rodzine ziec jest naszym kolega nie odzywa sie do tesciowej prosze o pomoc bo naprawde chcemy z mezem udowodnic jej ze nie ma prawa obrazac nasze dziecko prosze o pomoc

Jesli chce pani wstapic na droge postepowania proszę złożyć skarge na policji lub wnieść prywatny akt oskarżenia przeciwko tej osobie. Złożenie tej skargi na policji spowoduje że zostanie ona przesłana do sądu. Jednakże w obu przyopadkach musi pani sie liczyć z uiszczeniem w sądzie opłaty w kwocie 300 złotych, aby postepowanie zostało wszczęte.
Wpisując w wyszukiwarce "prywatny akt oskarżenia" znajdzie pani wzór pisma.

Policja nie ma tu nic do roboty. Sprawa odbywa się z oskarżenia prywatnego. Należy udać się do sądu.

Powrót