AnnaMaria2001
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Nie wiem dużo o sytuacji, tylko tyle, że osoba znana mojej rodzinie, płaci kredyt za działkę, która została już sprzedana osobie, od której ją kupiła. Działka była zapisana na jej partnera, ale nie byli małżeństwem. Dokumenty z kredytu są zapisane na nią, ale działka została zapisana na partnera. Byli narzeczeństwem, ale ten jej partner wpadł w jakieś długi i zrobił taki numer, że sprzedał dawnemu wlaścicielowi działkę i ją zostawił i nie da się go znaleźć.
Ta pani ma 60 lat i zupełnie nie zna się na prawie i chciałabym mieć jakikolwiek wgląd na sytuację ze strony prawnej, ona nie zrobiła zupełnie nic z tą sprawą.
Rodzice tej pani przekonali ją, by olała tą sprawę, bo chcą by mieszkała z nimi, bo już są u kresu wieku, ale chcę umieć jej chociaż coś doradzić. Polecić kancelarie i tak dalej.
Akcja ma miejsce w okolicach Krakowa.
Ta pani ma 60 lat i zupełnie nie zna się na prawie i chciałabym mieć jakikolwiek wgląd na sytuację ze strony prawnej, ona nie zrobiła zupełnie nic z tą sprawą.
Rodzice tej pani przekonali ją, by olała tą sprawę, bo chcą by mieszkała z nimi, bo już są u kresu wieku, ale chcę umieć jej chociaż coś doradzić. Polecić kancelarie i tak dalej.
Akcja ma miejsce w okolicach Krakowa.