W
waranska
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 208
Ojciec nie płaci na syna alimentów od kilku miesięcy. Ojciec czyli już dłużnik pracuje dorywczo to wiem na pewno, bez umowy, mieszka w mieszkaniu użyczonym, to też wiem na pewno i jedyne co posiada to samochód zarejestrowany na własne nazwisko.
Pytania:
1. czy komornik może mu zabrać auto? - samochód jest wart jakieś 10 tys. i to porednio jego narzędzie pracy, a dług alimentacyjny to 3,5 tyś.
2.czy komornik może zająć jakieś rzeczy, które są w tym użyczonym mieszkaniu?
4. czy jeśli on zadeklaruje spłatę długu u komornika w ratach ten przystąpi do ściągalności i jaka jest najniższa możliwa kwota, jeśli on zdecyduje się spłacać zaległe i aktualne alimenty?
5.czy jeśli on będzie dobrowolnie dalej płacił, a ja będę chciała alimenty mieć przelewane przez komornika, to czy za to płacę?
Prosze o odpowiedź. Pozdrawiam.
Pytania:
1. czy komornik może mu zabrać auto? - samochód jest wart jakieś 10 tys. i to porednio jego narzędzie pracy, a dług alimentacyjny to 3,5 tyś.
2.czy komornik może zająć jakieś rzeczy, które są w tym użyczonym mieszkaniu?
4. czy jeśli on zadeklaruje spłatę długu u komornika w ratach ten przystąpi do ściągalności i jaka jest najniższa możliwa kwota, jeśli on zdecyduje się spłacać zaległe i aktualne alimenty?
5.czy jeśli on będzie dobrowolnie dalej płacił, a ja będę chciała alimenty mieć przelewane przez komornika, to czy za to płacę?
Prosze o odpowiedź. Pozdrawiam.