sciaganie zdjec

• Autor wątku Autor wątku justyna29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

justyna29

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
mam pytanie!? czy naruszyłam czyjes prawa autorskie sciagajac zdjecia ktore były mi potrzebne na sprawe sadowa? a chodziło o to ze zakładałam sprawe mojemu byłemu mężowi o podwyższenie alimentów na dzieci,na stronie "Nasza Klasa" Na profilu byłego szfagra zobaczyłam zdjecia z wizyty mojego byłego męża w Angli i ściagnełam je aby przedstawic na sprawie ze stac go na takie wycieczki ze jego sytuacja materjalna sie poprawiła od ostatniej sprawy. Obecnie dowiedzialam sie ze osoba od ktorej ze strony portalu Nasza Klasa sciagnełam te zdjecia chce mi załozyc sprawe o naruszenie praw autorskich! czy naruszyłam jakies prawa tym co zrobiłam?? jEŚLI TO NIE JEST JEGO PRYWATNA STRONA, BO PRZECIEZ NA TYM PORTALU KAZDY MOZE JE ZOBACZYC!!! jesli nigdzie inndziej ich nie zamieszczałam a te zdjecia otrzymał tylko sąd i moj były mąż!!! prosze odpowiedzcie co mam robic jesli miała bym jakas sprawe przez to:(

Przedstawienie zdjęć sądowi nie jest naruszeniem praw autorskich.

czyli nic mi nie grozi??? bo juz mnie poinformowano ze zalozono mi sprawe w zwiazku z tym ze je sciagnełam na potrzeby mojej sprawy!

Art. 33.(2) Wolno korzystać z utworów dla celów bezpieczeństwa publicznego lub na potrzeby postępowań administracyjnych, sądowych lub prawodawczych oraz sprawozdań z tych postępowań.

dziekuje bardzo za pomoc i odpowiedzi:)

Powrót