Sciągnięcie długu od bezrobotnego

• Autor wątku Autor wątku agnieszka12510
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agnieszka12510

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mam takie pytanie. Mój wujek ma płacić alimenty na dzieci i żonę ale jest problem, ponieważ nigdzie nie pracuje i nie ma pieniedzy. Jest tylko współwłaścicielem domu w, którym mieszka on jego żona i dzieci na które ma płacić właśnie te alimenty. Więc w jaki sposób komornik może ściągnąć dług? Kwota długu spowodowana nie placeniem alimentów to ok 10 000 tys. zł. I czy komornik może wejść na emeryture jego matki skoro mieszka gdzie indziej?

Myślisz, że ktoś kupi udział w domu z matką i małym dzieckiem?
Chyba po to, żeby się tej matki pozbyć ;).

Można przejąc nieruchomość po bezskutecznych licytacjach

Rozmawiamy o możliwościach, a nie o tym kto będzie zadowolony, czy będzie się cieszył. Okoliczność po za prawna. I nie wiemy czy dom jest współwłasnością wierzycielki czy n.p rodziców i męża lub współwłasnością rodzeństwa Nieprawdaż?

No właśnie za 10 tys długu nie będzie raczej chciał mieć udziału w nieruchomości i to z kobietą i dziećmi tyle że dług cały czas rośnie. A jeśli komornik nie zajmie części domu to w jaki sposób może ściągnąć dług jak dłużnik nie ma pieniędzy? Słyszalam że wierzyciel może złożyć wniosek aby komornik ściągnął dług z emerytury matki ale nie wiem czy tylko w sytuacji gdyby matka mieszkała z dłużnikiem?

dom jest własnością wierzycielki i dłużnika. Został on przepisany od rodziców wierzycielki

Ostatnia edycja:
Powrót