Ściągnięcie należności z firmy ZOO

• Autor wątku Autor wątku bitoff
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bitoff

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam

Sprzedałem towar firmie XXX Z.O.O za kwote ok. 350 tys zł, faktury zostały nie zapłacone, złożyłem pozew do sądu, firma XXX odwołała się i napisała że w pewnym momencie część towaru była niezgodna z opisem, jednakże towar został przez naszą firmę wymieniony na towar bez wad - na co mam dowody (faktury), firma XXX także w swoim odwołaniu odnosi się do spraw które wymyśla żeby tylko grać na zwłokę, np to że mieli z tym towarem być pierwsi na rynku, czego nigdy w umowie nie zawarliśmy, i jako firma która specjalizuje się w tej dziedzinie współpracowała również w tym samym czasie z innymi kontrahentami, ale nigdy nie zawieraliśmy umów ze oni będą pierwsi na rynku, tym bardziej że nie jestem pewny pogwałcało by to prawo konkurencji. W tej chwili odwołujemy się do sądu.

Firma XXX posiada 5 tys zł kapitału. Nie jest jeszcze w likwidacji. Prosiliśmy nawet o zwrot towaru jednak bez odzewu, towar jest wprowadzany przez nich na rynek i sprzedawany.

Jak odzyskać pieniądze? Jak działać? I czy jest ktoś kto podjąby się tematu??

Pozdrawiam

350tyś. i szukasz porad na forum?!?!
Swoją drogą to niezły pomysł sprzedać z odroczonym terminem płatności spółce niedawno powstałej z kapitałem 5tyś.

Powrót