SDE na jaką odległość od urządzenia

• Autor wątku Autor wątku Fabia1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fabia1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Dzień dobry, odbywam karę w domu w systemie SDE, czy wie ktoś na jaka odległość mogę się oddalić od urządzenia zainstalowanego w domu ? Chodzi mi o to czy mogę wyjść spokojnie do ogrodu lub skosić trawnik przed domem. Jedyną wzmiankę jaką udało się wyszukać w internecie to nawet 150m od urządzenia, kurator stwierdził że chyba mogę wyjść na zewnątrz ( bez przekonania), służba więzienna stanowczo że tylko pomieszczenia w domu. Z góry dziękuję za rozwinięcie tematu.

Nie panikuj, przeciez oni zadzwonią i jak wrocisz szybko a nie bedzie to problemem bo bedziesz w ogrodzie to nic sie nie stanie, wyjdz potestuj i bedziesz wiedzial kiedy im sie lampka zapala.

Dzięki za odpowiedź, niby tak, ale chcę uniknąć niepotrzebnych telefonów ze strony centrum, w sieci niestety nie ma na ten temat żadnych informacji, dlatego został podjęty wątek, może ktoś ma jakieś doświadczenie w praktyce jak to wygląda ?

A jak zakładali Ci bransoletę to nie ustalili zasięgu?Nie kazali Ci chodzić po mieszkaniu?Nie masz ustalonego harmonogramu?

tak, kazali chodzić po mieszkaniu, ale jaki zasięg ustawiony tego nie wiem. Może inaczej zadam pytanie, czy odległość od urządzenia to okręg liczony od urządzenia do najbardziej odległego punktu gdzie znajdowałem się chodząc po części mieszkalnej ?

W dużym skrócie tak.Trochę dziwi mnie że kurator tak Ci powiedział,chyba że sygnał mierzyli Ci również przed domem albo chodziło mu o Twoje godziny wyjścia.

Ostatnia edycja:
dziękuję za odpowiedź, z tego by wynikało urządzenie jest kalibrowane za każdym razem indywidualnie w zależności od warunków mieszkaniowych, maksymalna odległość na jaką można się oddalić to maksymalna zmierzona odległość podczas kalibracji, urządzenie tym samym tworzy siatkę w postaci okręgu, a promień równy jest właśnie tej zmierzonej maksymalnej odległości.

Jednak czy urządzenie nie jest raz ustawione a to chodzenie to tylko sprawdzenie czy sygnał wszędzie dochodzi ?

Skoro w centrali monitorowania powiedzieli, że możesz poruszać się tylko po domu to tego się trzymaj. Każde naruszenie może się skończyć odwołaniem zgody na SDE. Zastanów się czy na pewno jesteś gotów na to, by resztę kary odbyć ewentualnie w zakładzie karnym. Jeśli tak to rób po swojemu i idź kosić trawnik. Jesteś dorosły wiesz co robisz.

Jednak czy urządzenie nie jest raz ustawione a to chodzenie to tylko sprawdzenie czy sygnał wszędzie dochodzi ?[/QUOTE]

Trochę nie rozumiem czemu mają służyć te pytania.Mierzona jest siła sygnału i jeśli urządzenie wykaże że jest on słabszy od najsłabszego występującego przy pomiarach to będzie znaczyć że coś jest nie halo.Również nie polecam ewentualnego "kombinowania",przebywając w ZK też nie kosiłbyś trawnika.

Zgadza się i cenię sobie możliwość skorzystania z SDE, raczej chodziło mi rozwinięcie wątku zasięgu urządzenia, myślę że udało się to w jakimś stopniu wyjaśnić, a temat przyda się nie tylko mi ale pewnie innym osobą. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

Powrót