Sędzia chce odpisu z KRSu. Moge go obciążyć ?

• Autor wątku Autor wątku klewer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

klewer

Użytkownik
Odpowiedzi
54
mam w sadzie sprawę o przepisanie nakazu, sąd wezwał mnie o wykazanie iz osoba podpisana na umowie sprzedaży nakazu jest do tego uprawniona, co dziwne na umowie jest podpisany wspolnik społki jawnej i jednoczesnie widniejacy w KRS jako jedoosobowy reprezentant. A sąd chce ode mnie odpis z rejestru na dzień podpisania umowy. przeciez sady maja dostęp do KRSu ???? i przeciez moze sam sprawdzić. Czyli ja mam za swoje pieniadze zrobic odpis i wysłac ??? Czy nie moge temu leniwemu sędziemu wystawic wezwania do zapłaty za ten odpis ???

[cytat="klewer"]. A sąd chce ode mnie odpis z rejestru na dzień podpisania umowy. przeciez sady maja dostęp do KRSu ???? i przeciez moze sam sprawdzić. Czyli ja mam za swoje pieniadze zrobic odpis i wysłac ??? Czy nie moge temu leniwemu sędziemu wystawic wezwania do zapłaty za ten odpis ???[/cytat]
Teoretycznie sąd może sobie sam sprawdzić, ale po co ma się fatygować ???
Przecież to jest cięzka robota: napisać stosowny papierek, wykonać telefon, czy (o zgrozo !!!) maila wysłać ! Można jeszcze osobiście zjechać windą kilka pięter w dół (SO w Krakowie), ale po co ? Klient to wszystko załatwi (bo musi), zapłaci i przysporzy sądowi dodatkowej kasy. Wiem co piszę, bo też to przerabiałam.
Sądowi czasem akt się nawet nie chce przeczytać i po kilka razy trzeba wysyłać te same pisma.

Uwagi są niestosowne. Temat zamykam, a naszym gościom zwracam uwagę.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót