Sędzia świadczy nieprawdę

• Autor wątku Autor wątku night driver
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

night driver

Użytkownik
Odpowiedzi
205
Witam

Czy istnieją jakieś realne sposoby ukarania sędzi która w postanowieniu świadczy nieprawdę?Bo jak dotychczas skargi wracają z odpowiedzią że ja tylko polemizuje ale na żądanie wykazania tego przez sąd i od odniesienia się do konkretnych dowodów które bezsprzecznie pokazują świadczenie nieprawdy,już milczą…
Pozdrawiam

Nie istnieją. Sędziowie nie ponoszą odpowiedzialności zawodowej za podejmowane przez siebie decyzje.

jeżeli nie potrafisz sformułować zarzutu to powinieneś skorzystać z usług prawnika

tomBombadil napisał:
Nie istnieją. Sędziowie nie ponoszą odpowiedzialności zawodowej za podejmowane przez siebie decyzje.

To fakt czy twoja opinia?
Przed chwilą znalazłem art 271 który mówi coś innego

Agnieszka3M napisał:
jeżeli nie potrafisz sformułować zarzutu to powinieneś skorzystać z usług prawnika

Zarzut sformułowany prawidłowo z przytoczeniem niepodważalnego dowodu.
Zarzutem było że wnioskodawca nie otrzymał pisma uczestniczki przed rozprawą więc nie mógł się zapoznać z jego treścią.A sędzia w odpowiedzi na złożoną na nią skargę napisała że pismo uczestniczki posiadała pełnomocnik wnioskodawcy i uczestnik mógł uzyskać od niej pismo.Co jest Oczywiście kłamstwem bo wnioskodawca nie miał pełnomocnika 😂😂😂
Ale prezes i inna sędzia w odpowiedzi na skargę,napisali że wnioskodawca jedynie polemizuje😂😂😂
Czyli kolejne osobistości poświadczyły nieprawdę w swoich postanowieniach…

night driver napisał:
To fakt czy twoja opinia?
Przed chwilą znalazłem art 271 który mówi coś innego
To po co się pytasz, skoro masz wiedzę dot. przepisów?
Śmiało, składaj zawiadomienie do prokuratury.

tomBombadil napisał:
To po co się pytasz, skoro masz wiedzę dot. przepisów?
Śmiało, składaj zawiadomienie do prokuratury.

Nie mam wiedzy,poprostu wpisałem w google twoją odpowiedź i gdzieś w jednej opcji znalazłem ten artykuł.
Jeżeli nie posiadasz adekwatnej wiedzy w tym zakresie,to proszę abyś nie wyrażał swoich opinii bo wprowadzasz mnie oraz wszystkie inne osoby odwiedzające forum,w błąd.
Drugą informację jaką znalazłem po twojej już statniej odpowiedzi,było że wniosek kieruje się do Najwyższej Izby dyscyplinarnej o wydanie uchwały zezwalającej do pociągnięcia Sędzi do odpowiedzialności karnej.Wniosek musi być sporządzony przez prawnika.
Dlatego proszę o nie wprowadzanie w błąd,tylko udzielanie merytorycznych odpowiedzi popartych na wiedzy.I dodanie ewentualnie linków/dokumentów do jakichś decyzji.Wtedy forum będzie przejrzyste dla osób które szukają pomocy.

Powrót