Serwis aukcyjny nieletniego

• Autor wątku Autor wątku Garry
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Garry

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!
Mam 14 lat i chciałbym założyć serwis aukcyjny, który będzie pracował na takiej zasadzie, że tylko ja jestem sprzedającym a kupujący podbijają ceny za pomocą wykupionych punktów.
Czy mogę sobie sam z tym poradzić?
Mam nadzieję, że nie muszę zakładać działalności gospodarczej ... ?
Proszę o wszelkie wskazówki, co teraz...

Z poważaniem, Garry.
Czekam na odpowiedzi.

P.S. Przepraszam jeśli trafiłem w złą kategorię.

Ostatnia edycja:
Dzialalnosci gospodarczej w wieku 14 lat nie zalozysz.

Jezeli masz glowe na karku , to sobie poradzisz.
A tak na marginesie, to troszke nie za wczesnie na taka dzialalnosc?

Właśnie chciałem jej nie zakładać, pytałem czy jest taka konieczność; jeśli byłaby to musiałbym porozmawiać z kimś dorosłym (tak?).

Super, że to napisałaś.
Ale można coś więcej ?
Jak mam teraz postąpić.... ? Bo bardzo mi zależy, mam ciekawy pomysł i nie chcę, żeby się zmarnował.

GG: 13767934 tam też można się odezwać. (mój numer)

Rozumiem że swrwis który zamierzasz otworzyć będzie czyms podobnym do serwisu np.: podbij kropka pl?
Jeżeli zamierzasz prowadzic w serwisie sprzedaż to bez działalności sie nie obędzie. Chyba że bedziesz tam sprzedawał własne rzeczy które posiadasz dłużej niz 6 m-cy i masz na to dowód zakupu. Każda inna zorganizowana sprzedaz będzie tarktowana przez US jako działalność gospodarcza mająca na celu - co oczywiste - wzbogacanie się - i tym samym masz obowiązek sformalizowania działaności i płacenia podatków.
Moim zdanie jest byt wiele aspektów które decyduja o tym, że musi to być działalność gospodarcza.

Powrót