Serwis Internetowy

• Autor wątku Autor wątku Skju
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Skju

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!

Mam zamiar otworzyć serwis za pomocą, którego będzie można sobie zarobić nie małe pieniądze i mam parę pytań z tym związanych.

Czy w Polsce mógł by istnieć LEGALNIE taki serwis za pomocą, którego Użytkownicy mogą zarobić pieniądze?

Serwis ma działać głównie po przez programy afiliacyjne z których będę czerpał zysk i dzielił się nim z Użytkownikami.

Jeżeli wprowadził bym do swojego serwisy programy afiliacyjne i miał bym z nich duży zarobek musiał bym odprowadzać jakieś podatki i inne opłaty?

Czy nie miał bym jakiś problemów prawnych z działaniem takiego serwisu?

Liczę, że pomożecie mi w tych problemach

Pozdrawiam, Skju

Trudno się odnieść do tego co piszesz, ponieważ podałeś bardzo mało informacji dotyczących faktycznego funkcjonowania takiego serwisu. Z tego co teraz można napisać:
- programy partnerskie nie są nielegalne i można podejmować współpracę w celach zarobkowych, to czy można to robić "masowo" i zarabiać na programie w jeszcze inny sposób niż "standardowo" trzeba się zapoznać z regulaminem programu,
- podatki - pewnie trzeba będzie odprowadzać i się z nich rozliczać.

Pozdrawiam :cool:

Podepnę się pod temat aby nie zakładać bardzo podobnego.
Jeśli założę serwis w którym każda zarejestrowana osoba po wpłacie 20zł, otrzyma ode mnie konto pocztowe oraz 10zł za każdą nową osobę z polecenia, która wpłaci 20zł na konto pocztowe, to czy to będzie legalne? z tego co wiem to piramida finansowa w polsce jest nie legalna. Mógł by ktoś mądry wytłumaczyć mi różnicę między programami parterskimi a piramidą finansową?
Był bym bardzo wdzięczny :)

Pozdrawiam

Cóż. Brak odpowiedzi... a szkoda bo temat dla mnie bardzo ważny.
Jestem umówiony z prawnikiem aby skonsultować pomysł dotyczący biznesu internetowego i usług partnerskich - czyli np. 5zł dla osoby, która poleci moją usługę innej osobie.
Prawnik z którym jestem umówiony na spotkanie nie jest tani, bo bierze aż 80euro/h. Więc jeśli ktoś był by na tyle mądry i uprzejmy aby chociaż naprowadzić mnie na jakąś możliwość/zapisek/sugestie prawną, dzięki której, usługi partnerskie wyżej przedstawione miały by rację legalnego bytu, to byłbym wdzięczny. Oszczędziło by to z 20minut u prawnika bo mógłbym go w jakiś sposób nakierować...

Pozdrawiam

Powrót