Serwis komp przywlaszczyl karte SD z danymi

• Autor wątku Autor wątku matadorka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

matadorka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Spotkala mnie w ostatnim czasie nieprzyjemna sytuacja. Oddalam laptopa do serwisu w celu wymiany gniazda do kabla zasilajacego. Na moje nieszczescie w czytniku kart SD zostawilam karte ze zdjeciami waznymi dla mojej firmy i prywatnymi. Odebralam laptopa, wrocilam do domu i okazalo sie ze karty nie ma. Wrocilam nastepnego dnia do serwisu upomniec sie o karte, nikt nie mogl jej znalezc. Przez 1h niby szukali ale rozlozyli rece, w dodatku zaoferowali mi inna karte SD, wmawiajac mi ze to moja. Po sprawdzeniu przy serwisancie okazalo sie ze sa tam zdjecia, ale nie moje lecz innej osoby (prowadopodobnie innego klienta). Nie wzielam karty poniewaz nie zalezy mi na karcie jako przedmiocie lecz na danych. Co w tym momencie mam zrobic? Jak z nimi postepowac? Bede prze ogormnie wdzieczna za wszelkie rady. Dodam ze sa tam zdjecia firmowe, jak i rowniez z miesiaca miodowego z moim mezem (nie chce zeby ktokolwiek je rozpowrzechnial..). Co w takiej sytuacji mozna zrobic? Jakie kroki mozna podjac? Pozdrawiam

Masz jakiś dowód tego, że karta była w laptopie w momencie oddania? Jeśli nie to powinnaś wiedzieć co możesz zrobić, następnym razem sprawdzać co i komu oddajesz. By rozebrać laptopa trzeba taką kartę usunąć z gniazda, a nie sądzę by ktoś czaił się na kartę za kilkanaście zł, pewnie została gdzieś odłożona i zapomniana. Pozostaje poproszenie na piśmie serwisu by ją odszukał i zwrócił.

No wlasnie niestety tego sie obawialam, bo nie mam zadnego dowodu na to bo poprostu o niej zapomnialam ;/ Napisze stosowne pismo w takim razie i dziekuje za odpowiedz, dam znac jak sprawa sie potoczyla.. cdn.

ludzie JAK COS oddajecie do serwisu to róbcie zdjęcia ,, filmy lub w serwisie niech koleś pisze na kartce co oddajecie i nie sie później podpisze. Polska to złodziejski Kraj i każdy okrada każdego jak tylko może .. Ja miałem głupią sytuacje bo oddałem telefon na gwarancji i miałem karte 8gb micro sd i co oczywiscie ze dostałem naprawiony telefon bez karty zapytałem gdzie karta ? odpowiedz serwisanta tu nic nie było .. Naszczęscie nie numery miałem zgrane na kompa i nic ważnego tam nie miałem ... kończąc dostałem nauczke i teraz wszystko nagrywam jak otwieram lub oddaje gdzies do naprawy

Powrót