Serwis uszkodził telefon

• Autor wątku Autor wątku pawel_tel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel_tel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Cześć,

Oddałem do punktu serwisowego telefon, został on przesłany do ***. Został sporządzony protokół opisujący usterki i stan wizualny telefonu na dzień przyjęcia.
Po tygodniu telefon wrócił z informacją, iż urządzenie jest sprawne i nie dokonano naprawy.
Niestety w trakcie oględzin okazało się, że telefon posiada liczne rysy i wgniecenia których nie było wcześniej. Został spisany nowy protokół i telefon ponownie został wysłany do serwisu.
Niestety dzisiaj otrzymałem bardzo smutne wieści. Tym razem już serwis stwierdził awarie elektryczną baterii - już poza gwarancją, oraz uszkodzenie mechaniczne obudowy - wgniecenie.
Pomijając już absurd sytuacji, gdyż serwis sam sobie zaprzecza - bo diagnozując wcześniej nie stwierdził awarii a teraz jak otrzymali reklamacje to od razu stwierdzili usterki na ponad 400 zł.
To proszę o pomoc jak mogę wyegzekwować zwrot urządzenia w stanie niepogorszonym niż oddawałem.

Pozdrawiam,
Paweł

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Żądaj wydania sprawnego telefonu - zgodnie ze wspomnianą informacją oraz zgodnego z opisem z pierwszego protokołu.

Powrót