serwis www a serwerownia

• Autor wątku Autor wątku mial
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mial

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam
mam problem tego typu
Posiadam pewien serwis internetowy który był opłacany przez mojego sponsora jednach przestał płacic nie powiadamiając mnie o tym i serwerownia zablokowała mój serwer niestety po mimo wieli maili i kontatków nie da sie znimi dogadac . Próbowałem odzyskac samą baze mysql bo to jest dla mnie najwazniejsze. pliki śa dla mnie nei wazne
czy jakos da sie prawnie od nich wymusic udostępnienie mi tych danych? bo Sobie normalnie mnie olewają co dodam ze mój serwis traci przez nich dochody
Pozdr

[cytat="mial":2rzrmpb4]Witam
mam problem tego typu
Posiadam pewien serwis internetowy który był opłacany przez mojego sponsora jednach przestał płacic nie powiadamiając mnie o tym i serwerownia zablokowała mój serwer niestety po mimo wieli maili i kontatków nie da sie znimi dogadac . Próbowałem odzyskac samą baze mysql bo to jest dla mnie najwazniejsze. pliki śa dla mnie nei wazne
czy jakos da sie prawnie od nich wymusic udostępnienie mi tych danych? bo Sobie normalnie mnie olewają co dodam ze mój serwis traci przez nich dochody
Pozdr[/cytat:2rzrmpb4]

Pierwsza sprawa jeżeli twój sponsor wziął na siebie ten serwer a nie na ciebie to nie masz prawa roszczyć sobie prawa do tych danych które na tym serwerze się znajdują aby do tego się dostać musiał byś najpierw uzyskać upoważnienie od Sponsora na to aby dane ci udostępnili.
Druga sprawa to najczęściej dostawca serwerów nazywany serwerownią jeżeli domena nie jest opłacana robi backup serwera po czym go odłącza i po upływie jakiegoś czasu jak ktoś zwleka z opłatą za serwer te dane idę do kosza.. więc niewielkie szanse na odzyskanie danych są a już tym bardziej nie możliwe to jes jak ten serwer na ciebie niebył wykupiony.

Pozdrawiam
P .

Powrót