seryjne monity bankowe

• Autor wątku Autor wątku d600
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

d600

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam . w kilku slowach postaram sie opisac moj problem z bakiem pocztowy. otoz w polowie 2015 nastapila niedoplata 15zl spowodowana zmianami oprocentowania . Bank oczywiscie mnie nie powiadomil i wplacilem mniej niz powinienem . W konsekwencji bank wyslal na szybko dwa monity w krotkich odstepach czasu kazdy po 30zl. . zrobilo sie zadluzenie 75zl. Wkurzony cala sytuacja bo koncu zglupialem i nie wiedzialem jaka mam wysokosc rat oznamilem pracowikowi banku ze nie zgadzam sie z takim traktowaniem i nie zaplace ewidentnie wyludzanej kwoty . w kolejnym miesiacach wplacalem raty zgodnie z harmonogramem , lecz za kazdym razem bank moja rate traktowal jako niepelna i wysylal seriami monity . W miedzy czasie sprzedalem dom i nie wiem ile tych monitow wyslali poniewaz juz teoretycznie bylem bezdomny . Dzisiaj kredyt dobigl konca , raty wszystki placilem w terminie ale wg baku jest zaleglosc na przeszlo 500zl ktore jest przez bank traktowane jako niezaplacenie raty a tak na serio sa to koszty wyslanych monitow ktorych w wiekszosci na oczy nie widzialem . Wg informacji wyslali co miesiac po dwa monity pocztkowo za 30zl pozniej za 18 a teraz maja jakos promocje bo licza 14zl . lacznie wyslali rzekomo 30upomnien . To co wyprawia bank pocztowy jest ewidentnym naduzyciem niemajacym nic wspolnego z przyzwoityscia dlatego prosze panstwa o pomoc czy jest szansa na walke o godne traktowanie klientow

d600 napisał:
sa to koszty wyslanych monitow ktorych w wiekszosci na oczy nie widzialem
W skrócie, to Twój problem na Twoje własne życzenie, że zapłacisz za coś, czego na oczy nie widziałeś. Należało powiadomić bank o zmianie miejsca zamieszkania.
Co do wysokości opłat za monity, musisz poszukać na forum, były podobne wątki co do wygórowanych opłat za monity. Niestety, z pamięci nie odpowiem. W każdym razie w tej kwestii możesz coś ugrać.

d600 napisał:
bank pocztowy jest ewidentnym naduzyciem niemajacym nic wspolnego z przyzwoityscia dlatego prosze panstwa o pomoc czy jest szansa na walke o godne traktowanie klientow

Niezaleznie od sytuacji zapewne masz o monitach informacje w umowie. Nie trzeba bylo podpisywac niekorzystnej dla siebie umowy.

panowie prosilem o jako taka pomoc , a wykrzykujecie ze sam sobie jestem i wszsytko jest zgodne z umowa . Przypomne ze raty wszystkie place jak bog przykazal max spoznienie 4 dni , a problem zaczal sie od niedoplaty 15zl o ktorej nie wiedzilem . Bank z swojej dobroci nie poinformowal mnie grzecznosciowo ze nastapil jakis blad z mojej strony tylko od razu z premedytacja dwa monity po 30zl ! Nie zgadzam sie z takim lichwiarskim podejsciem banku bo zarabiac powinien na procencie i prowizji a nie na monitkach . Na to zgody nie ma i jezeli trzeba bedzie pojde z tym do sadu . Jezeli ktos przerabial podobna sytuacje bardzo prosze o komentarz. Lichwiarzom z bankow serdecznie dziekuje

Powrót