Sick Leave and full pay

• Autor wątku Autor wątku Klaudyna24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Klaudyna24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Od stycznia jestem na zwolnieniu (wypadek w pracy). Na pierwszym payslip-ie po zwolnieniu było zaznaczone że otrzymuje SSP w wysokości 80 funtów. Pracodawca obiecał mi dzień po wypadku że będzie wypłacał mi pełne wynagrodzenie jednak z payslip-a wynikało inaczej, a jednocześnie prosił bym nie zgłaszał sprawy wypadku. Po tym jak przyznano mi SSP zgłosiłem wypadek ze względu na to że płace dużo więcej niż otrzymane SSP. Tydzień później decyzja została zmieniona (otrzymałem e mail z informacją że na czas zwolnienia spowodowanego wypadkiem będę miał wypłacane pełne wynagrodzenie) i na payslip-ie od tego czasu nie mam zaznaczonego SSP tylko tak jakbym pracował normalnie 5 dni w tygodniu jak pracowałem przed wypadkiem tj 60 godzin tygodniowo. Ta sytuacja ma miejsce do tej pory. Wkrótce mija pół roku jak dostaje pełną wypłatę a nadal jestem na zwolnieniu dokładnie do 5 sierpnia co daje od stycznia 7 miesięcy. Nie wiem jak zachowa się w tej sytuacji mój pracodawca. Czy to ze mi płaci pełna wypłatę traktuje się jakby mi wypłacał SSP czyli po 28 tygodniach przestanie płacić, czy może obowiązują inne przepisy w takim wypadku ?
Proszę o odpowiedź PIOTR

Powrót