Siłownia C.....o - opłaty pomimo braku aktywacji karnetu

• Autor wątku Autor wątku Kaito23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kaito23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,

chciałem zadać pytanie, czy jestem zobowiązany zapłacić za pseudo korzystanie z siłowni jak nigdy moja rejestracja nie została dokończona?

Dokładniej - w listopadzie 2022 chciałem zapisać się do C.....o w Warszawie, zrobiłem całą rejestrację online, aż do momentu zapłaty, wybrałem pakiet, chciałem zapłacić, jednak okazało się, że moja karta jest nieobsługiwana przez system, czyli nigdy nie zapłaciłem nawet za pierwszy miesiąc, nie miałem dostępu przez to do siłowni, mój karnet nie został aktywowany.

Znalazłem inną siłownię, która akceptowała gotówkę, w C.....o sytuacje zostawiłem stwierdziwszy, że jak nie zapłaciłem, nie dokończyłem rejestracji i po sprawie.

Teraz po 3 miesiącach dostałem przypomnienie systemowe, że zalegam 574 zł za 3 miesiące plus koszty rejestracji??? Jak mogą mi naliczać koszty jak nie mogłem korzystać z siłowni, nie mogłem na nią wejść, bo mój karnet był nieaktywny z powodu braku zapłaty? Czyli czemu mam płacić za 3 miesiące.

Mam racje, żeby wszcząć reklamacje, ewentualnie dać sprawę do prawnika?

Jestem laikiem w tych sprawach, pierwszy raz mam taki dziwny przypadek, dziękuję z góry za pomoc i opinie.

Pozdrawiam,

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Pytanie co na ten temat mówi umowa/regulamin. Czy wchodzi ona w zycie dopiero po skutecznym oplaceniu czy wystarczy sama rejestracja.

Powrót