Skarga do Europejskiego Trybunału sprawiedliwości

• Autor wątku Autor wątku tankiel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tankiel

Stały bywalec
Odpowiedzi
842
Witam. Mam napisać do szkoły na WOS ww. skargę. Nie mam zielonego pojęcia jak ta droga, którą muszę przedstawić wygląda.

Znalazłem wzór,

WZÓR SKARGI

ale od punktu II zaczynają się już schody. Może to niewłaściwe forum na szukanie takiej pomocy, ale gdyby ktoś mógłby coś podpowiedzieć, co w poszczególnych punktach zawrzeć, byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam.

To się najpierw zdecyduj, kto ma być adresatem skargi. Europejski Trybunał Sprawiedliwości to nie to samo, co Europejski Trybunał Praw Człowieka.

Chodzi o Europejski Trybunał Praw Człowieka.

Gdyby Pan podał mi przykładowo co wpisać w poszczególne punkty byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

W zlinkowanym przez Ciebie formularzu jest pouczenie, co powinno znaleźć się w poszczególnych punktach.

Tak, a sądzi Pan, że w wieku 18 lat mam to WSZYSTKO wiedzieć, nie mając nigdy do czynienia z żadnym sądem, ani temu podobnymi instytucjami? A tyle, że są te pouczenia, to sam wiem. Np przedstawić przebytą drogę sądową... I skąd mam to wiedzieć? Dlatego zwróciłem się o pomoc, ale widzę, ze chyba nic z tego.

Pzdr.

Twój nauczyciel WOS uznał, że posiadasz wiedzę pozwalającą na zredagowanie skargi. Odesłałbym Cię na strony polskiego biura informacyjnego Rady Europy, ale program antywirusowy blokuje mi do nich dostęp sygnalizując obecność trojana. Nie będę więc podawał linka, jak chcesz to sobie wygooglasz.

Praca domowa jest wg mnie po to, żeby nad nią popracować i przy okazji czegoś się dowiedzieć, nauczyć, a nie dostać gotowca z netu.
Sądzę że jeśli pytać będziesz o szczegóły które będą budzić Twoje wątpliwości (a więc będzie widać że sam też nad problemem popracowałeś) to łatwiej uzyskasz pomoc na forum.

Powrót