Skarga do Poczty Polskiej(przypuszczalne podrobienie podpisu)

• Autor wątku Autor wątku czaron87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czaron87

Użytkownik
Odpowiedzi
43
Kupiłem pewien produkt z zagranicy, który miał dotrzeć pocztą polską i był ubezpieczony. Towar nie dotarł do mnie ale w systemie wyświetla się jako odebrany. W takiej sytuacji po kontakcie z pocztą polską zasugerowano mi złożenie skargi. Tak skargi a nie reklamacji. Tak też zrobiłem złożyłem skargę na to że towar nie dotarł do mnie a został oznaczony jako odebrany w systemie. Mam duże przypuszczenia, że listonosz podpisał się za mnie i wrzucił paczkę do skrzynki mojej lub innej przez przypadek i dlatego oznaczona jest jako odebrana ale niestety do mnie nigdy nie trafiła. Podejrzenie te wynika z tego, że do mnie raz trafiła przez pomyłkę inna paczka i nic nie musiałem podpisywać. Wiem , że listonosze aby usprawnić pracę nie dają dokumentów do podpisywania i później zdarza się ,że paczka trafia do kogoś innego a sami składają jakąś parafkę na potwierdzeniu odbioru. Dziwna jest też sytuacja bo spytano mnie o kwotę towaru była niewielka podałem tą kwotę i otrzymałem informację, że zwrot środków otrzymam osobiście i dostarczy ją listonosz/paczkarz. Listonosz miał ją dostarczyć w poniedziałek niestety skontaktowałem się z nim z prośbą o przełożenie dostawy na dzień po i tutaj dostałem dziwną odpowiedź. Listonosz powiedział, że niestety ale nie będzie miał czasu dostarczyć pieniędzy w dniu kolejnym i mam się kontaktować z pocztą placówki na miejscu. Po tej rozmowie otrzymałem list od poczty przedstawiony w załączniku. Kwota nie jest wysoka i mógłbym sobie dać spokój ale bardziej mnie niepokoi, że pozostawienie takiej sprawy może przynieść w przyszłości ponownie ten sam scenariusz przy dużo droższej przesyłce niepokoi mnie też sytuacja podrabiania mojego podpisu na protokole odbiorczym. Dlatego mimo nie wielkiej kwoty chciałbym wyjaśnić tą sytuację zobaczyć swój podpis i możliwe że pójść za ciosem i zająć się tą sprawą poważniej bo składanie fałszywych podpisów chyba raczej jest karalne. A mi wyjaśnienie tej sytuacji może przynieść większy spokój ,że w przyszłości taka sytuacja już się nie zdarzy. Poczta Polska sugeruje złożenie reklamacji do sprzedawcy jednakże sprzedawca nie złoży reklamacji skoro w systemie widnieje info że paczkę odebrałem. Każdy umywa ręce a ja pozostaję z problemem i obawami o przyszłe paczki. Najdziwniejsze jest to że listonosz miał już dostarczyć pieniądze i nagle to wszystko się zmieniło.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Powrót