Skarga do WSA na bezczynność - kilka postępowań administracyjnych

• Autor wątku Autor wątku Endrju Lepper
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Endrju Lepper

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Cześć

Forum jest nieocenioną pomocą przy próbie załatwienia spraw z urzedami, ale mam problem z którym nie mogę sobie poradzić aniestety nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje wątpliwości więc zwracam się do Was z prośbą o pomoc i odpowiedź na nurtujące mnie pytania.

Przygotowałem skargę do WSA na bezczynność organu na podstawie https://forumprawne.org/sady-adminis...-poradnik.html
Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego prowadzi 5 postępowań administracyjnych w temacie 5 różnych samowoli budowlanych na jednej działce której jestem współwłaścicielem. Wyczerpałem środki zaskarżenia

Pytanie nr. 1 - czy mogę złożyć 1 skargę (w sensie 1 pismo) dotyczące wszystkich 5 postępowań administracyjnych czy muszę składać 1 skargę do 1 postępowania? Podejrzewam, że 1 vs 1, ale wolę się upewnić.

Pytanie nr. 2 - Z racji tego, że postepowania toczą się już baaaardzo długo. Opisałem dotychczasowy przebieg zdarzeń chronologicznie w punktach. Punktów jest aż 19 (są to wszelkie wnioski, ponaglenia, zażalenia, zawiadomienia), gdzie jeden punkt to jedna konkretna data która odpowiada dokumentowi który został wydany, wysłany. Czy tak to ma wyglądać czyli opisanie mojej męki od początku czy wystarczą ostatnie zdarzenia w tym wyczerpanie środków zaskarżenia?

Pozdrawiam

Damian vel Endrju

Powrót