skarga na bezczynnosc i cos jeszcze

• Autor wątku Autor wątku siawul
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

siawul

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
z tego co przeczytalam dotychczas to skarge na bezczynnosc organu nie obejmuja terminy skoro zlozylam w styczniu odwolanie od dec i do dnia dzisiejszego nie mam odpowiedzi to moge wniesc jeszcze skarge do wsa
czy tak?
i czy moge jeszcze dołączyc inne wnioski np o uznanie nieważnosci wydanej decyzji oraz braku podstaw jej wydania o przywrocenie do pracy
czy w momencie przywrocenia mnie do pracy pracodawca jest zobowiazany wyplacic mi nalezne wynagrodzenie za czas pozostawania bez pracy
(wyjasnienie te sprawy dot sadu adm nie pracy)
czy postepowanie jest platne w wsa
Z gory dziekuje za odpowiedz

[cytat="siawul"]z tego co przeczytalam dotychczas to skarge na bezczynnosc organu nie obejmuja terminy skoro zlozylam w styczniu odwolanie od dec i do dnia dzisiejszego nie mam odpowiedzi to moge wniesc jeszcze skarge do wsa
czy tak?
i czy moge jeszcze dołączyc inne wnioski np o uznanie nieważnosci wydanej decyzji oraz braku podstaw jej wydania o przywrocenie do pracy
czy w momencie przywrocenia mnie do pracy pracodawca jest zobowiazany wyplacic mi nalezne wynagrodzenie za czas pozostawania bez pracy
(wyjasnienie te sprawy dot sadu adm nie pracy)
czy postepowanie jest platne w wsa
Z gory dziekuje za odpowiedz[/cytat]

otrzymałaś decyzje i w ciągu 14 dni złożyłaś odwołanie?
wniosek o uznanie nieważności może wydać organ drugiej instancji, z tymże musisz wiedzieć o tym, że jeżeli organ wyższej instancji uzna nieważność decyzji to nakaże ponowne rozpatrzenie postępowania. I sprawa będzie rozpatrywana jeszcze raz. Jeśli jednak uzna ważność wydanej decyzji to decyzja będzie ostateczną bez możliwość dalszego odwoływania sie
Organ do którego złożyłaś odwołanie w ciągu 7 dni ma możliwość zmiany swojej decyzji, jeżeli tego nie zrobił jest zobowiązany przesłać odwołanie wraz z aktami sprawy organowi odwoławczemu (art 133 KPA)

Powrót