Skarga na czynności komornicze pilnie

• Autor wątku Autor wątku jaworskamalgorzata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jaworskamalgorzata

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
witam.mam dość ciężką dla mnie sytuacje i nie wiem jak to rozwiązać bo uważam że moja sprawa została zle poprowadzona i chcialabym zeby była rozstrzygnieta jak nalezy.
A mianowicie. 15.03.2016 otrzymałam zawiadomienie o wszczesciu egzekucji ktorej sie spodziewałam poniewaz mam problemy finansowe i ucieszylam sie z takiego stanu zeczy poniewaz chce splacic swoje zobowiazania. Ale chodzi tu o to ze jak otrzymalam to zawiadomienie mialam juz innego komornika ktory zajol mi wymagrodzenie i wtedy wystepuje zbierznosc i przejmuje to jeden komornik. A mi bardzo na tym zalezalo. I tak mialo by bo 01 .04 2016 otrzymalam pismo o zbierznosi i ze przejmuje to jeden komosnik. cieszylam sie bardzo i myslalam ze juz wychodze na prosta gdy to 16.06 otrzymalam zawiadoienie o umorzeniu postepowania. Doznalam szoku. Bylam wsiekla. W zawiadomieniu pisze ze koornik umarza postepowanie poniewaz komornik ktory mial przeja moja sprawe zwroil akta sprawy mimo tego ze wystapila zbieg egzekuji. Zadzwonilam do koornika ktory mial to przeja i poprosilam o wyjasnienie dlazego nie przejol mojej sprawy. Pan komornik wyjasnil ze nie hodzi o to ze on nie chcial przejac, Wystapily bledy w aktach sprawy i dwa razy prosli o sprostowanie komornika ktory to prowadzil a ten aly zas wysylam te same nie poprawione akta. Nastepnego dnia zadzwonilam do komornika ktory chce to umozyc. Domagalam sie wyjacnien jak wydlada moja sprawa. na zadane pytanie dlaczego sprawa ma byc umozona mimo tego ze wystapil zbieg egzekucji Pan komornik ze smiechem w glosie odowiedzial ze nie wie dlaczego moze Pan komornik ktory mial to przejac byl niezadowolony. Jak to uslyszalam myslamam ze sie zalame. jak moze tak komornik podejs do sprawy. Po czym wyjasnilam ze wiem dlaczego akta nie zostaly przejete i ze to z ich winny to zapadla cisza w sluchawce. Po kilku minutach komornik obieal mi ze wysle te akta poprawione jeszcze raz i tego nie uczynil, Dzis dostalam oswiadczenie o umorzeniu sprawy. Komornik doprowadzil do powiekszenia kojego dlugu o kolejne koszty. chce zlozyc ja mniego skarge. czy mam do tego prawo? co napisac w uzasanieniu?

szkoda kasy (100 zł) piechotą nie chodzi a wcześniej czy później obaj komornicy się dogadają w sprawie tych akt.

robinson21 napisał:
szkoda kasy (100 zł) piechotą nie chodzi a wcześniej czy później obaj komornicy się dogadają w sprawie tych akt.
nie dogadaja sie bo postepowanie zostalo umorzone i bedzie kolejna sprawa w sadzie kolejne koszty sadowe itp ktore ja bede musiala pokryc przez blad jakiegos komu sie nie chcialo wypelni swoich obowiazkow

robinson21 napisał:
jaka sprawa sądowa?

teraz egzekucja jest umorzoa bokomornik podal powod ze nie mial z czego siciagnac. Bzdura bo mam stala prace. sprawa trafila spowrotem do banku i ten zeby odzystac naleznosc znowu musi zrobic sprawe itd.

jaworskamalgorzata napisał:
teraz egzekucja jest umorzoa bokomornik podal powod ze nie mial z czego siciagnac.
jaka podstawa umorzenia komorniczego?
jaworskamalgorzata napisał:
sprawa trafila spowrotem do banku i ten zeby odzystac naleznosc znowu musi zrobic sprawe
na jakiej podstawie bank egzekwował wierzytelność, czy był to nakaz zapłaty czy bte z klauzulą wykonalności?

robinson21 napisał:
jaka podstawa umorzenia komorniczego?

na jakiej podstawie bank egzekwował wierzytelność, czy był to nakaz zapłaty czy bte z klauzulą wykonalności?

podstawa umorzenia komorniczego jest bezskutecznosc egzekucji
a na drugie pyt - nakaz zaplaty klauzura wykonalnosci

Ostatnia edycja:
Bank nie założy nowej sprawy bo nie ma po co. Co najwyżej sprzeda twój dług firmie windykacyjnej. Albo spróbuje egzekucji jeszcze raz za jakiś czas. Poza kosztami egzekucji i odsetkami nic ci nie dojdzie. A teraz - po umorzeniu - wzrastają Twoje szanse na zawarcie ugody z bankiem.

Powrót