Skarga na Komornika

• Autor wątku Autor wątku Malordian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Malordian

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Dzień Dobry ,
Sprawa wygląda następująco ,
dzisiaj ok 8:30 dostałem od komornika List z potwierdzeniem odbioru z zajęciem komorniczym konta bankowego , o 9 - 9:30 dostałem z banku informacje o zajęciu konta bankowego

zadzwoniłem do Komornika z pretensjami , że nie dała mi żądnego czasu na reakcje i ta sytuacja zepsuje mi całą historie bankową a staram się (Prowadzę Firmę ( jedno os.dział. gosp.) o kredyt inwestycyjny na dosyć wysoką kwotę
i to zepsuję mi całą historie bankową ( bo tak niestety się stanie). To był pierwszy list od komornika .. tłumaczył ,że nakaz zapłaty miałem od sierpnia(sprawa u innego komornika narzucił mi kare 2tys za to że w oświadczeniu nie napisałem ,że osoba pracująca u mnie jest zatrudniona
na etacie , mimo że pobierałem jej z wynagrodzenia wymaganą kwotę i wpłacałem do komornika , moja wina nie doczytałem pisma bo na pracownika otrzymuje dużo takich pism , zawsze płaciłem i było wszystko dobrze, na koniec spłat dzwoniłem ile zostało do uregulowania i sprawa zamknięta. i jak komornik narzucił mi tą kare nie chciałem aby ta kwota do niego wpłacać tych pieniędzy.) i na pewno (jego zdaniem bym nie zapłacił) na co ja odpowiedziałem , że bym zapłacił bo teraz zagrożona była moja historia bankowa.

czy mogę złożyć skargę na komornika który zajmuje mi konto po 30min od otrzymania listu ?

Powrót