Skarga na psychologa.

• Autor wątku Autor wątku Marlena_M
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marlena_M

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam,

nie wiem czy to odpowiedni dział ale chciałabym zapytać do kogo złożyć skargę na psychologa szkolnego.
Dziś zostałam oskarżona przez psychologa szkolnego o przemoc nad swoim dzieckiem. Mimo iż prosiłam aby ktoś dziecko zobaczył i sprawdził czy jego ciało nosi ślady przemocy psycholog odmówiła. Nie chciała też wezwać policji.
Odmówiła także wydania dziecka i dokąd w bardzo niemiły sposób nie poprosiłam jej aby sie oddaliła to cały czas tłumaczyła dyrekcji ze mi nie wierzy i ja kłamię.
Poza nerwami straciłam też ponad 12 godzin na obdukcję czy wizytę z dzieckiem u psychiatry aby udowodnić, ze nie jestem wielbłądem. Dodatkowo swoimi durnymi pomysłami i decyzjami ta kobieta zniszczyła prawie dwa tygodnie naszej cięzkiej pracy z dzieckiem.
W dwóch państwowych placówkach, zajmujących sie przemocą wobec nieletnich oraz ich zdrowiem psychicznym, zapytano mnie czy ta kobieta ma jakieś wykształcenie czy dyplom kupiła na bazarze.

Chciałabym sie dowiedzieć do kogo mogę złożyć skargę na zachowanie tej kobiety. Uważam, że nie powinna ona pracować z dziećmi, bo jej zachowanie nie dość, ze nie miało nic wspólnego z obowiązującymi procedurami to jeszcze zaszkodziło dziecku oraz mnie.

Marlena

Dziękuję.
Mam jeszcze pytanie o jaką karę można wnosić? O wydalenie z placówki? O nagane? O przeprosinach nawet nie marzę.

ty nie jesteś od tego aby wnosić o jakąkolwiek karę...ty możesz złożyć skargę na twoim zdaniem niewłaściwe dzialanie pracownika szkoły... a to czy pracodawca zdecyduje się wszcząć postępowanie dyscyplinarne i ewentualnie ukarać pracownika (o ile postępowanie potwierdzi nieprawidłowości) to jego sprawa....

jeszcze by tego brakowało aby skarżący wyznaczał karę jaką należy ukarać pracownika....

jagna33 napisał:

syn jest dzieckiem uzależnionym od gier, ma odebrany cały sprzęt i w ramach zemsty uznał, ze narobi nam obciachu żebyśmy cierpieli jak on więc powiedział psychologowi, ze od 4 lat codziennie go tłuczemy...

Powrót