Skargę/pozew przeciwko niesolidnemu kuratorowi

• Autor wątku Autor wątku 21212121
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
2

21212121

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Kurator złożył wniosek o uznanie po wykonaniu 10% kary.

Historia wygląda tak: miałem na koncie dwie kare prac społecznych, zacząłem odpracowywać pierwszą z nich w momencie kiedy poszedłem na studia i byłem zmuszony dwukrotnie zmienić miejsce zamieszkania.

Dostałem w związku z przeprowadzkami upomnienie od kuratora oraz informację o tym, że po wykonaniu 20 z 200 orzeczonych godzin kara nr jeden jest "anulowana" i od teraz mam wykonywać karę nr dwa.
Kiedy opowiadam powyższy akapit komuś związanemu z prawem każdy nie dowierza.

Okazało się oczywiście, że nic anulowane nie jest i w związku z tym miałem dużo problemów. Sprawa ciągnie się już 5 rok, musiałem jeździć składać wyjaśnienia przed sądem,w zeszłym roku dostałem pismo o zamianie mojej kary na więzienie.

Wczoraj dostałem postanowienie z datą z maja 2018 informujące mnie, że "sąd odrzuca wniosek kuratora o uznanie kary".
Zadzwoniłem do wydziału orzeczeń czemu nie otrzymałem tego pisma w 2018 roku, okazało się, że list wysłano, ale trafił pod mój nieaktualny adres, choć w aktach sprawy był mój adres zameldowania.

Do sedna: szukam kogoś kto pomoże mi w jakikolwiek sposób napsuć krwi temuż kuratorowi, za wiele ja straciłem przez tą sprawę, żeby odpowiedzialnemu za te zamieszanie uszło to płazem.

Z Twojego postu nie wynika dlaczego kurator miałby być winien tej sytuacji. Proponuje, abyś jeszcze raz opisał wszystko bardzo dokładnie i szczegółowo, krok po kroku jak wyglądało wykonywanie przez ciebie kary i ubranie tych informacji w ramy czasowe.

Popieram przedmówcę.
dobrze by było jeśli sie da wstawić skan pism, najlepiej tego pierwszego od którego jest całe zamieszanie.
sognipl napisał:
Dostałem w związku z przeprowadzkami upomnienie od kuratora oraz informację o tym, że po wykonaniu 20 z 200 orzeczonych godzin kara nr jeden jest "anulowana" i od teraz mam wykonywać karę nr dwa.

Powrót