skazany

• Autor wątku Autor wątku waldi.32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

waldi.32

Użytkownik
Odpowiedzi
83
Witam po raz kolejny.Mam pytanko.Złożyłem ponad 2 tygodnie temu pismo o odroczenie.W sądzie powiedzeli mi że mam czekać na odpowiedź,tymczasem dostałem bilet na wstawkę i nie wiem co dalej.Powinienem już się wstawić a tego nie zrobiłem.Co mam dalej zrobić?Czy nadal czekać czy nie i się samemu zgłosić?Wiem że jak już pójdę to po zawodach,ale czy jeśli dostałbym hipotetycznie odroczenie teraz to co z tym wezwaniem?Na mój gust to nie odpowiadają specjalnie bo wiedzą że mnie w końcu wezmą.

Poczekaj spokojnie na sprawe o odroczenie i napisz taka prosbe i dodaj do akt o sprawe o odroczenie i napisz ze prosisz o nie wydawanie nakazu doprowadzenia do czasu sprawy o odroczenie pzdr

Złożyłem pismo o nie przymusowe doprowadzenie dzień przed wstawieniem w zk. Byłem w sądzie i mnie olali i powiedzeli, że mam czekać.Co teraz?Powinienem już siedzieć.Co będzie dalej?Jestem spakowany i mam nasrane w gaciach bo wiem że mogą w każdej chwili wlecieć po mnie a wiadomo co wtedy.Chcę się wstawić sam żeby nie mieć większych problemów ale cały czas mam nadzieję.

jesli dobrze rozumiem najpierw dostales chyba obligatoryjnie nakaz wykonania kary , masz dokadnie nie pamietam ile dni na zlozenie pisma/prosby o odroczenie wykonania kary pozbawiania wolnosci.Czy masz na kopii pisma potwierdzona date wplywu??? Jesli tak to spokojnie czekaj, byc moze pismo gdzies "krazy", jesli np przyjada to pokazujesz pismo - milam taki przypadek i ta inf jest od kuratorki. Chba ze Twoj przypdek jest inny

Jeśli policja przyjdzie z nakazem doprowadzenia to żaden dowód złożenia pisma w Sądzie nie pomoże. Inna rzecz że w sytuacji gdy wniosek o odroczenie wykonania kary został złożony to Śąd może nie wydawać nakazu doprowadzenia przez policję do AŚ.

Pismo złożyłem prawie 3 tygodnie temu.Byłem w sądzie się pytać to najpierw nie mogli znaleźć akt a później podeszła inna babka i z głupim uśmiechem powiedziała że mam czekać na informację.Dostałem bilet i miałem się wstawić we wtorek i nie wiem co mam robić,bo co kraj to obyczaj.Złożyłem pismo o niedoprowadzenie do momentu rozpatrzenia wniosku o odroczenie.

waldi.32 napisał:
Pismo złożyłem prawie 3 tygodnie temu.Byłem w sądzie się pytać to najpierw nie mogli znaleźć akt a później podeszła inna babka i z głupim uśmiechem powiedziała że mam czekać na informację.Dostałem bilet i miałem się wstawić we wtorek i nie wiem co mam robić,bo co kraj to obyczaj.Złożyłem pismo o niedoprowadzenie do momentu rozpatrzenia wniosku o odroczenie.
Proszę o odpowiedź.

Odpowiedzi szukaj w Sądzie do którego złożyłeś wniosek.To od jego oceny zależy decyzja czy Cię doprowadzać czy nie.

Powrót