Skierowanie do pracy

• Autor wątku Autor wątku G&G
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

G&G

Użytkownik
Odpowiedzi
63
Witam,

Dnia 20.03.2015 otrzymałem skierowanie do pracy dla osób niepełnosprawnych z zaznaczeniem że nie muszę jechać tam a mogę kontaktować się na email , przyjąłem ją bo wiadomo mogą mnie skreślić , zadzwoniłem pod wskazany telefon i pan powiedział mi że mam wysłać CV i orzeczenie na jego email więc tak zrobiłem, jednocześnie spytałem się czy mogę przyjechać do Firmy podbić ten"kwit" to mi odpowiedział że nie ma czasu i mam to załatwić w Urzędzie ( moje wykształcenie wyższe stopień umiarkowany )
W ogłoszeniu zawartym u nich na stronie są wymagania
Licencja I st lub II
stopien niepełnosprawności lekki

Więc nie wiem co mam zrobić czy jechać do nich itp czy po prostu wziąć potwierdzenie że odczytał mój email z dokumentami bo tak jak pani Doradca mówiła nie muszę jechać wystarczy że wyśle dokumenty i wydrukuje potwierdzenie

Dodatkowo robie PRAWO JAZDY KAT B i mam mieć pracę po ukończeniu kursu w ok czerwca

Ostatnia edycja:
G&G napisał:
co mam zrobić czy jechać do nich itp czy po prostu wziąć potwierdzenie że odczytał mój email z dokumentami bo tak jak pani Doradca mówiła nie muszę jechać wystarczy że wyśle dokumenty i wydrukuje potwierdzenie
Wydrukuj potwierdzenie wysłania i odczytania emaila. Skoro dopuszczono w PUP taką formę kontaktu, to powinno wystarczyć.

Kosssz mam pytanko :
A może jednak pojechać do tej firmy na rozmowe kwalifikacyjna, i zeby wypisał skierowanie że złożyłem CV i orzeczenie ew. przedstawic swoje warunki finansowe itp przecież jak zaproponuja podstawe to nie muszę wyrazić zgody i wpisze że nie możnosć dogadania sie odnosnie wynagrodzenia, bo Doradca zawodowy powiedział że nnie muszę jechać wystarczy złożyć CV na email nawet na skierowaniu podkreśliła !!

G&G napisał:
Kosssz mam pytanko :
A może jednak pojechać do tej firmy na rozmowe kwalifikacyjna, i zeby wypisał skierowanie że złożyłem CV i orzeczenie ew. przedstawic swoje warunki finansowe itp przecież jak zaproponuja podstawe to nie muszę wyrazić zgody i wpisze że nie możnosć dogadania sie odnosnie wynagrodzenia, bo Doradca zawodowy powiedział że nnie muszę jechać wystarczy złożyć CV na email nawet na skierowaniu podkreśliła !!

W przypadku gdy propozycja jest "odpowiednią pracą" można negocjować warunki. Jednak jeżeli pracodawca nie wyrazi zgody na zmianę to ofertę należy przyjąć bo w przeciwnym wypadku odmowa zostanie potraktowana jako nieuzasadniona.

odpowiednia praca - oznacza to zatrudnienie lub inną pracę zarobkową, które podlegają ubezpieczeniom społecznym i do wykonywania których bezrobotny ma wystarczające kwalifikacje lub doświadczenie zawodowe lub może je wykonywać po uprzednim szkoleniu albo przygotowaniu zawodowym dorosłych, a stan zdrowia pozwala mu na ich wykonywanie oraz łączny czas dojazdu do miejsca pracy i z powrotem środkami transportu zbiorowego nie przekracza 3 godzin, za wykonywanie których osiąga miesięczne wynagrodzenie brutto, w wysokości co najmniej minimalnego wynagrodzenia za pracę w przeliczeniu na pełny wymiar czasu pracy;

"odpowiednia praca" dobrze to ująłeś, kwalifikacje zawodowe mam wykształcenie wyższe doświadczenia nie mam , to uważasz ze trzeba na wszystko się godzić i nie mieć własnego Zdania ,ambicji , planów zawodowych itp... "co wolno wojewodzie to nie tobie smr...", jednocześnie Doradca zawodowy powiedział mi że mam wysłać Cv na email w skierowaniu wysłałem rozmawiałem telefonicznie z osoba odpowiedzialną i niekazał mi przyjechac do siedziby firmy wysłałem również email do Centrali i tylko odczytali

G&G napisał:
"odpowiednia praca" dobrze to ująłeś, kwalifikacje zawodowe mam wykształcenie wyższe doświadczenia nie mam , to uważasz ze trzeba na wszystko się godzić i nie mieć własnego Zdania ,ambicji , planów zawodowych itp... "co wolno wojewodzie to nie tobie smr...", jednocześnie Doradca zawodowy powiedział mi że mam wysłać Cv na email w skierowaniu wysłałem rozmawiałem telefonicznie z osoba odpowiedzialną i niekazał mi przyjechac do siedziby firmy wysłałem również email do Centrali i tylko odczytali

Szanowny użytkowniku nie JA tylko MINISTERSTWO które napisało ustawę pod którą podlegasz ponieważ dobrowolnie zarejestrowałeś się w Urzędzie Pracy.

Jest definicja z ustawy art. 2 pkt bodajże 16

Chciałeś otrzymać pomoc prawną i taką ci udzieliłem . Moje prywatne zdanie nie ma tutaj najmniejszego znaczenia.

spoko rozumiem ...nie ma problemu

Powrót