skierowanie na rehabilitacje leczniczą ZUS;u

• Autor wątku Autor wątku rosmarryn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rosmarryn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam, otrzymałam zawiadamianie o skierowaniu na rehabilitacje lecznicza w ramach prewencji rentowej ZUS.
Niestety termin nie do końca mi odpowiada. Po sanatorium zostaje mi tylko tydzień na przygotowanie się do rozprawy z pracodawcą oraz we wrześniu mam sesje poprawkową.
Co można w tej sytuacji zrobić? Podczas rozmowy telefonicznej wyjaśniłam Pani z Zus, jakie są powody chęci przełożenia terminu jednak usłyszałam, że z takimi argumentami nie mam szans.
Zastanawiam się nad odmową natomiast nie wiem czym to grozi i jakie mogą być tego konsekwencję.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

jeżeli odmówisz zostanie odebrany Ci zasiłek rehabilitacyjny lub cofnięte L4
uczyć się możesz i przygotowywać do rozprawy w ośrodku rehabilitacyjnym [podejrzewam,że dostałeś skierowanie do Budowlanych w Augustowie]-znajdziesz czas na wszystko

nosferatu napisał:
[podejrzewam,że dostałeś skierowanie do Budowlanych w Augustowie]-znajdziesz czas na wszystko

? :D Jasnowidz czy co?
Byłam kiedyś po sąsiedzku z tymi "Budowlanymi" - cudowne miejsce, też nie wiem co ma Ci tam przeszkadzać w czymkolwiek i Zus pewnie myśli podobnie.

za przejazd zwracają, posiłki sa 3 , pokoje 3 osobowe z łazienką i prysznicem , zabiegi są rozplanowane i czas na naukę itp też się znajdzie ;)- to nie zajmuje czasu , aż tak,żeby nie było miejsca na nauke itp ;)

Ale najważniejsze to to, że przywracają zdrowie. :)

w wypisie jest napisane,że przy przyjeciu i przy wipisie ma taki sam stan zdrowia...
Niestety w większości przypadków tak było ponieważ ZUS wysłał nas tam wszystkich , którzy byli zakwalifikowani do różnych operacji i nie można był przyjmować wiekszości zabiegów :(- więc po prostu zrobili nam wczasy- lekarze przy przyjęciu byli zaskoczeni po co oni nas tam przysłali...

Powrót