skierowanie na staż z urzędu pracy / podejrzany pracodawxa

• Autor wątku Autor wątku Atrycze
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Atrycze

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
witam. kilka dni temu moja dziewczyna dostała z urzędu pracy skierowanie na rozmowę w sprawie stażu. okazało sie ze na tej rozmowie, potencjalny pracodawca podsuna jej pod nos ankietę i poprosił o jej wypełnienie. dane jakie musiala podać, nie ukrywam zaskoczyły mnie. wymienię kilka tych ważniejszych . imiona rodzicow,nazwisko rodowe matki,nr i seria dowodu osobiste ,data wydania,pesel,organ wydajacy,stan cywilny,miejsce stałego zamieszkania,miejsce wysylki korespodencji. niektóre Pytania moim zdaniem nie powinny być zadawane na podpisaniu umowy a tym bardziej na rozmowie w sprawie pracy. proszę o opinie co dalej w tej sytuacji zrobic. pozdrawiam

Ostatnia edycja:
wydawało mi sie ze to bardzo poufne dane. i ze wystarcza do podpisania np takiej głupiej chwilówki. :)

Ankieta? To ciekawy jestem jakie dane bedzie zawieral kwestionariusz osobowy?

j-ms napisał:
jakie dane bedzie zawieral kwestionariusz osobowy
Dane niezbędne do zarejestrowania pracownika w ZUS, oraz niezbędne dla pracodawcy do ustalenia wykształcenia, stażu pracy itp.

Janusz M. napisał:
Dane niezbędne do zarejestrowania pracownika w ZUS, oraz niezbędne dla pracodawcy do ustalenia wykształcenia, stażu pracy itp.

Myslalem ze w tym konkretnym przypadku znacznie wiecej. Bo jakas tam ankieta juz zawierala te dane:D

Powrót