Składanie fałszywych zeznań ?

• Autor wątku Autor wątku chlopacz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

chlopacz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam . Zostałem ostatnio wezwany do sądu jako świadek ,wczesniej składałem zeznania na policji . Sprawa ta dotyczy mojego kolegi ,który został złapany pod wpływem alkoholu, no i tu się zaczyna opowiedziałem wszystko to co widziałem, że samego zatrzymania nie widziałem, ale widziałem jak przechodził przez jezdznie trzymając obok rower no i że poszedł w strone miejsca gdzie sie wczesniej znajdowalismy do właściciela ,a ja z bratem poszedlem do domu. Sędzia dał wiare policjantom ,no i ja z bratem zostaliśmy oskarżeni o składanie fałszywych zeznań jednak mówiłem wszystko zgodnie z prawdą . Więc mam pytanie co mi grozi?
Pozdrawiam

Sąd uprzedził napewno Ciebie co grozi za składanie fałszywych zeznać.Ps.Sądy zawsze wierzą policjantom chociaz Ci wiele zmyslaja żeby nie poniesć konsekwencji słuzbowych.Kumpel dostał 10 miesiecy pozbawienia wolnosci i 4 lata prawko ma zatrzymane.Było 2ch policjantów i 5 świadków miał kumpel że nie jezdził bo niemiał nawet kluczyków tylko siedział na miejscu kierowcy i pili alkohol w środku na parkingu w aucie bo było zimno.Jego brat przyszedł po tym juz jak policja była.Zatrzymał sie przy aucie policji i pokazał kluczyki i mówił ze to on kierował a nie ten co badacie.Na pytanie policjanta gdzie był powiedział że poszedł do lekarza i tak było.Niestety sedzia nie uwierzył świadkom.Polskie prawo.

Powrót