Witam,mam maly problem z urzedem pracy.Mianowicie poszedlem do niego aby sie zarejestrowac,przyniosłem wszystkie niezbedne dokumenty jakie byly potrzebne czyli:Umowe zlecenie,umowe o prace itp.Mam ponad rok przepracowany w pracy w tym 6 miesiecy na umowe zlecenie po 6 miesiacach przeszedlem na umowe o prace i pracowalem raptem 2 miesiace po czym zostalem zwolniony za porozumieniem stron(choroba).Choroba nie dawala mi spokoju(astma oskrzelowa)dlatego poszedlem na zwolnienie lekarskie L4 na ktorym bylem 6 miesiecy.Po tym okresie poszedlem wlasnie do urzedu w celu zarejstrowania sie.Pani z urzedu chciala odemnie zaswiadczenie o wyplacanych zasilkach/swiadczeniach za okres po ustaniu ubezpieczenia,oczywiscie donioslem go z Zusu nie bylo z tym zadnego problemu,oraz aby doniesc dokument jakie byly odprowadzane składki za okres 6 miesiecy na umowie zlecenie,oczywiscie donioslem taki dokument tak samo z Zusu poniewaz z poprzednim pracodawca nie mam zadnego kontaktu,zmienil nazwe firmy oraz lokalizacje,nie mam mozliwosci aby go namierzyc dlatego Zus mnie we wszystkim ratuje.Donioslem dokument o odprowadzanych skladkach za okres 6 miesiecy na umowie zlecenie,jest wszystko ladnie napisane od ktorego pracowalem do ktorego oraz skladki byly odprowadzane wyzsze niz mam na umowie:zarabialem 1800zł na reke a skladki ogolem wynosily 2473,14zł co miesiac.Pani mi mowi ze nalezy mi sie zasiłek ale musze jeszcze jeden dokument doniesc mianowicie(Tu caly problem)Czy były odprowadzane składki na fundusz pracy z umowy zlecenie za okres 6 miesiecy...Pytanie do Panstwa,czy bez tego dokumentu nalezy mi sie zasiłek?W zusie mi powiedzieli ze pracodawca nie ma obowiazku na umowie zlecenie odprowadzanie takich składek,tylko na umowie o prace i ze w zusie nie wydrukuja mi takiego dokumenty potwierdzjacego czy byly odprowadzane czy nie byly...Pani w zusie powiedziala ze taki dokument nie jest potrzebny do niczego,ze najwazniejsze sa skladki za ubezpieczenie i ze ustawa tak mowi a nie inaczej.Pani natomiast z Urzedu pracy powiedziala ze bez dokumenty o tych skladkach nie bedzie przydzielony zasiłek?Omg nie wiem naprawde co juz robic,a do piatku mam doniesc dokument ktorego nie wiem skad wezme.Bardzo prosze o pomoc.Pozdrawiam